DI Byggeri

SMV’erne i Midt- og Vestjylland er mindre tilfredse med kommunerne

Del

Mens de fleste store virksomheder er tilfredse med den kommunale erhvervsvenlighed, tegner der sig andet billede blandt landets mindste virksomheder. SMV’erne i Midt- og Vestjylland rangerer kommunernes erhvervsvenlighed lavere end de store virksomheder. Flere kommuner bør derfor have mere fokus på SMV’erne, mener DI Byggeri Midt- og Vestjylland

I Midt- og Vestjylland er der store forskelle på, hvor højt store virksomheder og SMV’er rangerer kommunernes erhvervsvenlighed. Her er 90 pct. af de store virksomheder tilfredse med erhvervsvenligheden, mens tilfredsheden blandt SMV’erne ligger på 69 pct. Og det bør få politikerne til at reagere, mener Michael H.K. Nielsen, formand i DI Byggeri Midt- og Vestjylland:

- Jeg er meget stolt over, at virksomhederne i Midt-og Vestjylland er blandt de mest tilfredse i hele landet. Men desværre fortæller de mindre virksomheder os, at det kan gøres bedre. De sender et tydeligt og vigtigt budskab til kommunerne om, at der er brug for, at de rækker hånden ud og gøre det lettere at drive virksomhed i kommunerne, siger han.

Også mellem kommunerne er der store forskelle på, hvor tilfredse de mindste virksomheder er med erhvervsvenligheden. Ringkøbing-Skjern Kommune scorer højest i Midt- og Vestjylland med 80 pct. af SMV’erne, der angiver stor tilfredshed med kommunen, mens Struer Kommune og Viborg Kommune ligger i bunden med hhv. 47,2 pct og 50,5 pct.

- Lige så stolt jeg er over Ringkøbing-Skjerns flotte resultat, ligeså ærgerlig er jeg over Struers og Viborgs resultater. Det skal kunne gøres meget bedre for de mindre virksomheder. De er jo med til at sikre arbejdspladser og vækst i kommunerne. Jeg vil derfor gerne sende en opfordring til kommunerne om, at lade sig inspirere af regionens øvrige kommuner. De kan tilsyneladende noget, som virksomhederne sætter stor pris på, siger Michael H.K. Nielsen.

Årsagen til den store forskel i tilfredsheden skal ifølge DI findes i, at SMV’erne i mindre grad oplever effektiv byggesagsbehandling samt, at de oplever, at den meget vigtige dialog med både lokale politikere og embedsmænd en mindre god, end den bør være.

- Sagsbehandlingstiden på byggetilladelser er et helt centralt arbejdsvilkår for bygge-og anlægsvirksomhederne. Hver ekstra ventedag giver utilfredse kunder og koster penge. Jeg kan derfor kun opfordre kommunerne til at fastholde det fokus de allerede har på at sænke sagsbehandlingstiden, til gavn for virksomhederne og ikke mindst til gavn for udviklingen i kommunen.

Læs analysen af SMV’ernes kommunale tilfredshed her.

Kontakter

Formand for DI Byggeri Midt- og Vestjylland Michael H.K. Nielsen, telefon 3016 3010
Regional konsulent for DI Midt- og Vestjylland, Gitte Brødsgaard Vesti, telefon 2921 7710

Information om DI Byggeri

DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.

Læs mere: DI Byggeri

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri