SMVdanmark

SMVdanmark: Vigtigt med hurtig udbetaling af kompensation, men lønudgifter er stadig et problem

Del

Godt at der kommer delvis udbetaling, A-skatte-lån og sæsonstøtte til juleerhverv, mener Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark. Det er dog et stort problem, at tvangslukkede virksomheder fortsat har store lønudgifter, påpeger han.

En ny aftale mellem regeringen og et flertal af folketinget forlænger eksisterende kompensationspakker og tilføjer enkelte nye tiltag. Som en del af de nye tiltag åbnes der op for, at kompensation kan udbetales delvist, så virksomhederne ikke skal vente unødigt på store kompensationsbeløb. Aftalen møder ros fra SMVdanmark, der mener at aftalen lukker huller i den eksisterende dækning: 

“Jeg vil gerne kvittere for, at der er kommet en kompensationspakke, der lukker nogle huller i den nuværende dækning. Særligt godt er det, at aftalen åbner op for hurtig udbetaling af dele af kompensationen. Det er uholdbart, at virksomhederne skal lide under den lange sagsbehandlingstid, og derfor er det passende, at de nu kan få adgang til en delvis udbetaling langt tidligere, siger Jakob Brandt, adm. direktør for SMVdanmark, der repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder. 

Han fremhæver desuden, at et højere kompensationsloft for faste omkostninger light kan hjælpe mange mindre virksomheder, og at det er vigtigt, at kompensation kan opdeles mellem forskellige enheder, hvor virksomheder, der har flere afdelinger under samme CVR-nummer. Samtidig er en ny kompensation for særligt sæsonbetonede erhverv godt nyt. For virksomheder, der primært lever af julesæsonen, er sæsonkompensationen dog en begrænset hjælp, mener han: 

Det er godt, at der er kommet en særlig kompensation til juleerhverv. Men der er virksomheder, hvor julen er absolut højsæson, og hvor store dele af deres årsindkomst kommer fra eksempelvis julefrokost. De tjener stort ikke nogen penge i år, og lever din virksomhed primært af julesæsonen rækker 37.000 kr. Ikke langt. Man burde derfor have sat et markant højere loft for de virksomheder, udtaler Jakob Brandt.  

Han peger på særligt én stor udgiftspost, som aftalen mangler at berøre. Virksomheder med ansatte på lønkompensation skal stadig betale mindst 10-25 pct. af lønnen. Det holder ikke, mener han: 
 
“Når regeringen tvinger virksomheder til at lukke, har de stadigt omfattende lønudgifter med ansatte på lønkompensation. Det er hverken klogt eller fair. Derfor foreslår vi, at tvangslukkede virksomheder skal have mulighed for at sende deres ansatte på dagpenge. Det skal gælde alle uanset om de er medlem af en a-kasse eller ej, og Folketinget kan i den forbindelse evt. forhøje dagpengesatsen for den gruppe, udtaler Jakob Brandt. 

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Glædeligt at nystartede selvstændige nu også kan få kompensation21.1.2021 11:44:40 CETPressemeddelelse

Iværksættere, der startede virksomhed fra 9. marts til 1. november 2020, kan nu også kan få kompensation. Det er glædeligt, at politikerne nu spænder et sikkerhedsnet ud under de iværksættere, der har trodset krisen og har haft modet til at forsøge at skabe vækst og nye arbejdspladser, men blev ramt hårdt af coronaens anden bølge. Dét skal der lyde en stor tak for, mener SMVdanmark.

SMVdanmark: Fagbevægelsen og regeringen vil klippe en skaldet – ny trepart er en katastrofe15.1.2021 10:42:21 CETPressemeddelelse

Aftalen om at forlænge den eksisterende lønkompensationsordning i yderligere tre uger uden at rette op på, at aftalen er en stor økonomisk åreladning af virksomhederne, er et svigt af dansk erhvervsliv. Det er ganske enkelt ikke samfundssind fra fagbevægelsens, regeringens og de store arbejdsgiverorganisationers side at lade virksomhederne bære så stor en del af corona-regningen. Det vil skubbe virksomheder ud i konkurs, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum