SMVdanmark

SMVdanmark til Mette F.: Giv virksomhederne en langsigtet plan og udvid kompensationen

Del

Regeringen må allerede nu vurdere, om restriktionerne bør forlænges frem til foråret. Det vil give virksomhederne en tiltrængt mulighed for at langtidsplanlægge. Samtidigt må politikerne erkende, at de små virksomheders økonomi nu er så tyndslidt, at kompensationen skal forbedres markant, mener SMVdanmark.

Regeringen har forlænget restriktionerne til d. 8. februar. Det betyder, at en lang række mindre virksomheder fortsat skal være tvangslukket. 

De mange korte forlængelser er en del af en meget uheldig stop-go strategi, som gør det umuligt for virksomhederne at langtidsplanlæggeMange virksomheder har gældsat sig til op over skorstenen og understøttet deres medarbejdere i håb om, at bedre tider var lige om hjørnet. Nu må regeringen give en realistisk deadline for, hvornår vi kan vente, at virksomhederne kan åbne. Beregningerne fra Statens Serum Institut tyder desværre på, at smitten ikke er bekæmpet d. 8. februar,” siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder. 

Han gør opmærksom på, at situationen er langt mere alvorligt end i starten krisen, da regeringen lukkede landet ned. På det tidspunkt var virksomhederne økonomisk polstrede. Det er de ikke mere. 

Jeg er bekymret for, at det særligt er de små virksomheder, der bliver ramt af den lange nedlukning. Mange har så tyndslidt en økonomi, at en yderligere forlængelse af nedlukningen vil skubbe dem ud over kanten. Politikerne må forbedre kompensationen. Lige nu koster det de små virksomheder tusindvis af kroner hver eneste dag, de ikke kan arbejde og tjene penge,” siger han. 

Jakob Brandt peger på, at der siden marts sidste år har været en helt urimelig forskelsbehandling af selvstændige og lønmodtagere. 

“Det er ikke fair, at selvstændige kun kan få 23.000 kr. i kompensation om måneden, når støtten til lønmodtagere er 30.000 kr. Hvorfor denne forskelsbehandling?  Det er ligeledes urimeligt, at virksomheder fortsat skal have store lønudgifter til medarbejdere, der er sendt hjem, fordi deres virksomhed er lukket af staten. Hvor skal virksomhederne få penge til at betale den løn fra, når medarbejderne ikke kan komme på arbejde og skabe værdi? Hvis vi skal holde liv i de små virksomheder, må der ske en ligestillingOg det må være staten, der betaler for hjemsendte medarbejdere ved at give dem midlertidige dagpenge, evt. på en forhøjet sats,” siger han. 

Han peger desuden på, at politikerne bør indføre en bred hjælpepakke.   

“Jeg ønsker en generel ordning, hvor virksomheder, der har lidt tab på mere end 30 procent fra marts 2020 til marts 2021, kan blive kompenseret. Det vil dække hullerne i de mere end 30 kompensationspakker, der er indført med tiden,” siger Jakob Brandt. 

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Glædeligt at nystartede selvstændige nu også kan få kompensation21.1.2021 11:44:40 CETPressemeddelelse

Iværksættere, der startede virksomhed fra 9. marts til 1. november 2020, kan nu også kan få kompensation. Det er glædeligt, at politikerne nu spænder et sikkerhedsnet ud under de iværksættere, der har trodset krisen og har haft modet til at forsøge at skabe vækst og nye arbejdspladser, men blev ramt hårdt af coronaens anden bølge. Dét skal der lyde en stor tak for, mener SMVdanmark.

SMVdanmark: Fagbevægelsen og regeringen vil klippe en skaldet – ny trepart er en katastrofe15.1.2021 10:42:21 CETPressemeddelelse

Aftalen om at forlænge den eksisterende lønkompensationsordning i yderligere tre uger uden at rette op på, at aftalen er en stor økonomisk åreladning af virksomhederne, er et svigt af dansk erhvervsliv. Det er ganske enkelt ikke samfundssind fra fagbevægelsens, regeringens og de store arbejdsgiverorganisationers side at lade virksomhederne bære så stor en del af corona-regningen. Det vil skubbe virksomheder ud i konkurs, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum