SMVdanmark

SMVdanmark: Sommerpakken er som en lille grøn salat til en udsultet mand

Del

Folketingets sommerpakke er som at servere en lille grøn salat for vinderen af ”Alene i vildmarken”, efter han har sultet i halvanden måned. Den tilhørende eksportpakke viser til gengæld, hvordan man kan lave fornuftig erhvervspolitik, når man arbejder seriøst og uden mærkværdige bureaukratopfindelser, mener SMVdanmark.

Et bredt flertal har netop fremlagt en erhvervs- og sommerhjælpepakke, der bl.a. rummer gratis transport med færger, billige rejsepas, samt puljemidler som restauranter og kulturlivet kan søge.

Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der organiserer hundredvis af restauranter, caféer og oplevelsesvirksomheder, er ikke imponeret.

"Jeg er lige så begejstret for sommerpakken, som vinderen af ‘Alene i vildmarken’ vil være for at få serveret en grøn salat efter at have sultet halvanden måneden i den norske vildmark. Restaurationsbranchen har tabt 15 mia. kr. i omsætning siden coronakrisens start, og de bløder stadig et større millionbeløb hver måned. Nu bliver de og andre hårdt ramte erhverv spist af med 70 mio. kr. Det er selvfølgelig bedre med en lille grøn salat end ingenting, men det giver ikke megen energi at køre på,” siger han og fortsætter:

”Den bedste sommerpakke havde været en ophævelse eller markant lempelse af restriktionerne, men hvis det ikke kan lade sig gøre, burde der havde været et oplevelsesfradrag. Så kan folk selv bestemme, hvor de har lyst til at lægge deres penge. Og jeg savner også stadigvæk en plan for, hvordan vi får genskabt turismen,” siger Jakob Brandt.

Han er også skeptisk over for konkurrenceforvridningen, idet sommerpakken rummer tilskud til kollektiv transport.

”Nu kan man køre billigt med DSB for skatteyderkroner, hvilket giver en urimelig konkurrence for det private busselskab,” siger Jakob Brandt.

Sommerpakken giver mulighed for, at restauranter og hoteller i hele landet får mulighed for at søge op til 35.000 kr. til arrangementer, der kan trække flere turister til.

”Selv om det er velment, så er der noget principielt forkert i at en restauratør, der har fået hevet forretningsgrundlaget ud af hånden af coronarestriktioner, nu kan få lov til at skrive en motiveret ansøgning til en fuldmægtig i Erhvervsstyrelsen for at få et lille tilskud til at lave et arrangement. Det er en eklatant misforståelse af myndighedernes rolle i at sikre gode erhvervsvilkår for virksomhederne,” siger Jakob Brandt.

Modsat har flertallet bag sommerpakken også aftalt en eksportpakke, der skal hjælpe virksomhedernes eksport:

”Her er der – i modsætning til sommerpakken – tale om en virkelig gennemtænkt og fornuftig pakke. Den er skabt efter et grundigt arbejde og med input fra erhvervslivet. Den vil jeg meget gerne kvittere for. Den rummer flere gode elementer, fx muligheden for, at virksomhederne kan få støtte og rådgivning til markedsundersøgelser og andre eksportforberedende aktiviteter er helt rigtigt set,” siger Jakob Brandt.

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Reformudspil giver for lidt arbejdsstyrke7.9.2021 12:35:53 CEST | Pressemeddelelse

Regeringens reformudspil ”Danmark kan mere I” rummer gode elementer, og det er positivt, at regeringen nu er kommet i gang med reformdagsorden. Dog gør det konkrete udspil for lidt for at afhjælpe manglen på arbejdskraft. Fx lavere dimmitendsats og ingen modregning i pensionen trækker i den rigtige retning, men der skal mere til. Og øget aktieskat er et grimt slag for virksomhederne. SMVdanmark ser frem til, at de kommende reformer leverer endnu flere sæt hænder til arbejdsstyrken.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum