SMVdanmark

SMVdanmark: Restriktionerne skal følges op af bedre kompensationspakker

Del

Nedlukning af natteliv og aflysninger af julearrangementer skal udløse de i forvejen kendte kompensationspakker, men det skal være i en forbedret version, inkl. en lønkompensationsordning for alle med stort omsætningstab. Pakkerne blev oprindeligt skabt i en tid, hvor den del af erhvervslivet, der nu igen må holde for, var langt mere robust end i dag. Derfor skal kompensationen udgøre et mere finmasket sikkerhedsnet mener SMVdanmark.

Et flertal i folketinget har netop indført en række restriktioner, fx nedlukning af natteliv efter midnat og kraftig anbefaling om at aflyse julearrangementer.

Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder, ønsker kompensation indført øjeblikkeligt.

”Vi skal have genåbnet de kompensationspakker, vi kender fra tidligere, men de skal være bedre. Oprindeligt blev pakkerne skabt i starten af corona-tiden, hvor virksomhederne havde økonomisk sul på kroppen, så de havde noget at tære på. Men det fedt er brugt op i de brancher, der nu rammes for tredje gang, især i restaurations- og eventbranchen. Derfor skal kompensationen dække 100 pct.,” siger han.

Han efterspørger især en stærkt forbedret lønkompensationsordning:

”Det skal være muligt at sende sine medarbejdere hjem på lønkompensation i december til 100 pct. af lønnen. Og det bør ikke kun være en ordning for de formelt tvangslukkede virksomheder. Det bør være for alle virksomheder, der kan dokumentere et stort omsætningstab i december, fx julefrokostleverandøren, der lige nu har meget lidt at lave. Med de opsigelsesfrister vi har i Danmark, der er lønnen reelt en fast omkostning, når vi kun taler en måned frem, og derfor bør alle kunne bruge ordningen,” siger Jakob Brandt.

I øvrigt ærgrer han sig over, at det overhovedet skal være nødvendigt med nye restriktioner.

”Det er nærmest det absolut værste, der kunne ske for en presset oplevelsesbranche, der ellers stod over for en tiltrængt højsæson med julefrokoster og lignende arrangementer. Men hvis sundhedseksperterne mener, at det er det rigtige at gøre, så skal der som minimum straks følge kompensation med,” siger Jakob Brandt.

Han nævner, at pakkerne fx bør dække alle omkostninger, inkl. sæsonvarer der er usælgelige efter nytår

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Grøn fond må ikke ende som de stores tag-selv-bord24.6.2022 11:27:40 CEST | Pressemeddelelse

Den grønne fond er gaven, vi ikke havde ønsket os. Men givet at det er den, vi får, så er det afgørende, at pengene gives som generelle fradrag og ikke tilskud. Ellers risikerer pengene at bliver tovtrækkeri mellem de store forurenere for til sidst at lande i en af de store forureneres lommer, mener SMVdanmark. Og selvom et højere beskæftigelsesfradrag som idé er god, vil det reelt ikke batte noget.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum