SMVdanmark

SMVdanmark: Ny aftale i Folketinget blokerer platugle-selskaber

Del

SMVdanmark er rigtig glade for den aftale, et enigt Folketing netop har landet. Aftalen gør det muligt for seriøse iværksættere, der startede deres selskab som et iværksætterselskab (IVS), populært kaldet et 1-kr. selskab, at konvertere det til et anpartsselskab (APS) på rimelige vilkår. Det holder platuglerne væk, uden at ødelægge det for seriøse, hårdtarbejdende iværksættere, mener SMVdanmark.

IVS’erne, der kunne oprettes for én krone, skulle hjælpe iværksættere, der ikke var så stærkt økonomisk polstrede, til at komme i gang med deres virksomhed. Desværre blev ordningen i en del tilfælde misbrugt til fx moms- og skattesvindel, og nu er den lukket. Men der eksisterer stadig ca. 32.000 IVS’ere i Danmark.

Dagens aftale i Folketinget betyder, at et IVS kan konverteres til et APS mod at ejeren indbetaler op til 40.000 kr. i startkapital, minus den kapital, der allerede ligger i selskabet. Samtidigt udskydes fristen for indbetaling til 15. oktober 2021.

”Aftalen betyder, at en seriøs, hårdtarbejdende iværksætter nu skal indfri et nogenlunde rimeligt kapitalkrav for at kunne drive sin virksomhed videre. Tidligere var det et krav, at virksomheden skulle være gældfri, før den kunne omdannes til et APS, så hvis du fx havde lånt 200.000 kr. til en varevogn, skulle det lån indfris. Det laver dagens aftale om på, og det er vi meget glade for. Samtidigt forlænges fristen for indbetaling. Begge tiltag er rigtigt fornuftige især i en corona-krise, hvor mange virksomheder er pressede,” siger chefkonsulent i SMVdanmark, Alexander Nepper.

Selv om han er meget positiv over for aftalen, mener han dog, at kapitalkravet er for højt.

”Vi har EU’s næsthøjeste kapitalkrav, og i andre lande kan man stadig starte selskaber for langt mindre beløb, så kravet bør være markant lavere end de 40.000 kr. Jeg så gerne, at beløbet for at starte et APS lå på 8.000 kr., alternativt at den indskudte startkapital kan udgøres af en personlig hæftelse, så iværksættere ved opstart ikke skal have penge op af lommen. Vækstvirksomhederne har nøglen til fremtidens arbejdspladser, og vi er i hård international konkurrence om de bedste, så vi har ikke råd til at sætte barrierer op for dem,” siger Alexander Nepper.

Dagens aftale er indgået mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet.

Kontakter

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Uændret lønkompensationen efterlader virksomhederne i stikken26.3.2021 18:10:42 CET | Pressemeddelelse

Aftalen om at forlænge den eksisterende lønkompensationsordning til 30. juni uden ændringer er et kæmpe svigt af dansk erhvervsliv. Lønkompensationen har fra dens begyndelse efterladt en stor del af corona-regningen hos virksomhederne, og nu er deres økonomiske fedt på kroppen væk, hvorfor en forlængelse uden forbedringer risikerer at skubbe virksomheder ud i konkurs, mener SMVdanmark.

SMVdanmark: Godt med nye lånemuligheder men glem ikke virksomheder uden omsætning24.3.2021 13:52:26 CET | Pressemeddelelse

Med yderligere en låneordning for A-skat, AM-bidrag og moms sikrer regeringen en ny tiltrængt likviditetsindsprøjtning til en stor gruppe virksomheder. Det er meget glædeligt og en god nyhed for dem, som har været hårdt ramt af coronakrisen, men stadig har haft omsætning. De nye låneordninger hjælper dog ikke dem uden eller med meget lille omsætning det seneste år, og de bør fortsat have mere hjælp, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum