SMVdanmark

SMVdanmark: Med nye restriktioner skal momsbetaling udskydes

Del

Når regeringen strammer restriktionerne og forventer at forlænge dem efter 17. januar, har virksomhederne brug for et stærkere sikkerhedsnet. Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, foreslår, at virksomhedernes betaling af moms i marts allerede nu udskydes yderligere.

Den seneste udvikling i smittetrykket betyder en omfattende nedlukning af det danske samfundNye restriktioner betyder, at forsamlingsloftet reduceres fra 10 personer til 5 personer, og afstandskravet øges til 2 meter. Samtidigt ser vi ind i en tid, hvor den engelske coronavariant kan skabe et stort pres på hospitalerne og skaber stor usikkerhed om, hvornår virksomhederne får lov til at åbne igen. 

Det er godt, at regeringen prioriterer, at produktionsdanmark og byggeriet kan holde åbent, fx ved at reducere forsamlingsloftet og holde daginstitutioner åbne. Men jeg er dybt bekymret for, hvilken tilstand de selvstændige står i, når vi kommer på den anden side af coronakrisen. De små virksomheder er hårdt pressede og lever lige nu fra hånden til munden. Efter et hårdt 2020 har mange opbrugt al opsparing, og en langvarig nedlukning vil både medføre fyringer og konkurser, siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark. 

Han hæfter sig ved, at statsministeren allerede nu forventer, at restriktionerne forlænges ud over d. 17. januar. Det vil koste virksomhederne dyrt, vurderer Jakob Brandt: 
 
“Det er forståeligt, men også dybt beklageligt, at vi allerede nu skal se frem til, at de nuværende restriktioner forlænges. Det er ikke gratis for virksomhederne at være tvangslukket. Langt fra. Eksempelvis har de lukkede bilforhandlere trods lønkompensationen udgifter til løn på 20-30.000 kr. per ansat om månedenog mange kan slet ikke bruge ordningen, fordi de også har et åbent værksted og dermed har en udgift på 55.000 kr. for hver hjemsendt bilsælger. Når vi ser ind i en meget lang nedlukningsperiode, bliver vi nødt til at finde bedre og mere retfærdige måder at holde erhvervslivet i live.”   

SMVdanmark har tidligere foreslået, at tvangslukkede virksomheder skal have mulighed for at sende hjemsendte medarbejdere på midlertidige dagpenge og derved ikke bære lønudgifter oveni deres omsætningstab. Derudover mener Jakob Brandt, at den nært forestående frist for momsbetaling bør udskydes: 

“Virksomhederne fik sidste år mulighed for at udskyde betaling af deres moms til marts i år. Vi begynder allerede nu at høre fra virksomheder, at de på grund af de seneste nedlukninger ikke har mulighed for at betale den store regning allerede nu. Vi foreslår derfor, at virksomheder skal have mulighed for at udskyde momsbetalingen i yderligere 6 måneder, som et rentefrit lån. Det betyder meget lidt for statskassen, men rigtigt meget for de små virksomheder,” siger han.

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Fagbevægelsen og regeringen vil klippe en skaldet – ny trepart er en katastrofe15.1.2021 10:42:21 CETPressemeddelelse

Aftalen om at forlænge den eksisterende lønkompensationsordning i yderligere tre uger uden at rette op på, at aftalen er en stor økonomisk åreladning af virksomhederne, er et svigt af dansk erhvervsliv. Det er ganske enkelt ikke samfundssind fra fagbevægelsens, regeringens og de store arbejdsgiverorganisationers side at lade virksomhederne bære så stor en del af corona-regningen. Det vil skubbe virksomheder ud i konkurs, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum