SMVdanmark

SMVdanmark: Kæmpe lettelse at virksomhederne slipper for restriktioner

Del

Slut med restriktioner får især stor betydning for de brancher, der døjer med fx krav om at skulle lukke tidligt, eller hvor coronapas skal fremvises. Desuden skal regeringen have tak for, at kompensationsordningerne løber februar ud, så de virksomheder, der ikke kan få forretningen op at køre med det samme, kan få kompensation, mener SMVdanmark.

Regeringen har netop annonceret, at stort set alle corona-restriktioner ophører 1. februar. 

Det vækker jubel hos Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark. 

”Restriktionerne har haft enorm betydning for alle de virksomheder, der er afhængige af, at mennesker mødes. Fx alle de spisesteder, der har måtte sige nej til kunder, der ville spise eller drikke sent, eller for frisørerne, hvor der skulle gå 11 dage før coronapasset var gyldigt igen, hvis kunden havde været testet positiv. De begrænsninger slipper de nu for, og det er jo fantastisk,” siger han. 

Han glæder sig også over, at politikerne har haft forståelse for, at ikke alle brancher kan køre på fuldt drøn fra starten, og kompensationen derfor fortsætter februar ud.  

”En restaurant kan formentlig meget hurtigt få kunder i butikken, men hvis du fx lever af store koncerter eller arrangerer firmafester og andre større sammenkomster, så går der altså noget tid, før der kommer gang i forretningen igen. Den slags skal jo typisk arrangeres i god tid, så du får ikke penge i kassen fra dag 1. Derfor er det rigtigt godt, at der stadig vil være kompensationsordninger februar ud, så de virksomheder får tid til at få hjulene i gang, og det skal politikerne have tak for,” siger Jakob Brandt.

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

Medieaftale overser potentiale i den dansk filmbranche21.5.2022 13:03:03 CEST | Pressemeddelelse

Et flertal i Folketinget er blevet enige om en medieaftale, der skaffer flere penge til at producere danske film og serier, men som ikke gør op med de unfair konkurrencevilkår, den danske filmbranche oplever på det europæiske marked. Dermed risikerer den danske filmbranche at gå glip af vækst og arbejdspladser, fordi vi, som et af de få lande i verden, ikke tilbyder produktionsrabatter. Kulturpolitikken bør i højere grad tilgodese erhvervspolitikken, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum