SMVdanmark

SMVdanmark: God aftale om tidlige sygedagpenge til selvstændige

Del

Dagens aftale om, at selvstændige kan få refusion allerede fra første dag, hvis de selv eller deres medarbejdere er fraværende pga. corona, er et godt skridt til at støtte virksomhederne nu, hvor smitten stiger igen, mener SMVdanmark.

Regeringen genindfører nu ordningen om, at selvstændige og lønmodtagere, der selv er syge med corona eller passer corona-hjemsendte børn, kan få sygedagpenge straks.  

Det vækker glæde hos Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark. 

”Det er en stor sejr for de selvstændige, at de også får mulighed for at få sygedagpenge, så det ikke kun gælder de ansatte. Vi har mange små selvstændige uden eller med kun få ansatte, og især for mindre virksomheder hvor den selvstændige eller medarbejderne ikke kan arbejde hjemmefra, har aftalen stor betydning. Fx en anlægsgartner, der arbejder hjemmefra, får måske en flot have, men virksomheden tjener ingen penge,” siger han.  

Normalt skal der gå 30 dage, før virksomheden kan få refusion for syge medarbejdere. Dagens aftale genopliver en tidligere, identisk ordning, der udløb 1. juli, og som blev indført i starten af corona-krisen. 

”Vi havde reglen om sygedagpenge-refusion fra 1. corona-sygedag tidligere, da smitten var lige så udbredt som nu, så det giver god mening at genindføre den ordning,” siger Jakob Brandt. 

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Lad os få politiske drøftelser om kompensationspakker nu24.11.2021 16:20:53 CET | Pressemeddelelse

Dagens beslutning om yderligere restriktioner i form af fx mundbind i detailhandlen, begrænsninger på størrelsen af events og coronapas hos liberale serviceerhverv bl.a. hos frisøren sender et tydeligt signal om, at politikerne er bekymrede, og erhvervslivet endnu engang skal holde for, når det gælder om at passe på samfundets ældre og svage. Også selvom smitten hovedsageligt findes hos børn og unge. Regeringens udmeldinger vil straks sætte sig i markedet i form af lavere efterspørgsel. Kompensationspakkerne bør straks genåbnes, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum