SMVdanmark

SMVdanmark: Glædeligt at restriktionerne hæves i Nordjylland

Del

Glædeligt at restriktionerne i Nordjylland nu kan hæves, men SMVdanmark frygter, at restriktionerne fra starten var en overreaktion fra regeringens side. Folkesundheden vejer tungt, men havde regeringen været reelt bekymret, havde de nok brugt påbud frem for opfordringer, mener SMVdanmark.

Regeringens beslutning om at ophæve restriktionerne i Nordjylland i dag og i morgen, vækker glæde hos Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder.

”Det er utroligt glædeligt, at restriktionerne nu hæves, men jeg kan godt frygte, at der var tale om en overreaktion fra regeringens side. Hensynet til folkesundheden vejer naturligvis tungt, men havde regeringen reelt været bekymret, havde de nok lukket Nordjylland ned gennem påbud frem for kraftige opfordringer. Derfor kan jeg godt frygte, at det var en panikreaktion, da regeringen lukkede regionen ned. Sammenlagt har det kostet millioner for de nordjyske virksomheder, og skræmt livet af befolkningen. Jeg opfordrer til, at vi fremover afpasser restriktionerne bedre og i mere dialog med erhvervsorganisationer og sundhedseksperter,” siger Jakob Brandt.

Alene lønpendlerkompensationen har kostet virksomhederne 25 mio. kr. i egenbetaling, fordi virksomhederne skal betale op til 25 pct. af lønnen for de medarbejdere, virksomhederne sender hjem, fordi de er blevet ”kraftigt opfordret” til, ikke at krydse kommunegrænsen. Det viser en analyse foretaget af SMVdanmark.

I starten af nedlukningen spurgte SMVdanmark medlemsvirksomhederne i regionen, om de fandt regeringens tiltag passende. Næsten 4 ud af 10 mente, at regeringens tiltag mod coronasmitte i Nordjylland var en overreaktion. Derudover mente 5 procent, at der var for få restriktioner mens 25 procent fandt tiltagene passende.

”Det var ikke en fair situation, staten satte virksomhederne i, at de kunne vælge mellem en stor regning eller blive udskammet af kunder, medarbejdere og leverandører. Jeg deler til fulde de nordjyske virksomheders frustration. For de havde helt ret,” siger Jakob Brandt.

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

Ny analyse: 24.000 selvstændige tjener under fattigdomsgrænsen4.5.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Mange selvstændige må næsten gå for lud og koldt vand, mens de kæmper for at få forretningen op at køre. 10 procent af de selvstændige tjener så lidt, at de tilhører den såkaldte lavindkomstgruppe. Det er der til sammenligning kun 2,3 procent af lønmodtagerne, der gør. Derfor er det vigtigt, at selvstændige får gode betingelser og det samme sikkerhedsnet som lønmodtagere, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum