SMVdanmark

SMVdanmark: Fuld støtte til regeringens nye genstartteams

Del

Danmarks eksport-motor har brug for en tiltrængt kickstart

Adm. direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt
Adm. direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt

Som et led i Aftale med regeringen og Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det konservative Folkeparti og Alternativet om udfasning af hjælpepakker, stimuli-initiativer og eksport initiativer er der nedsat et tværgående ’Forum for genstart af dansk eksport’ og otte genstartteams, der skal komme med anbefalinger til en samlet eksportpakke, der skal forhandles i 2020. SMVdanmark er udpeget til at deltage både i forummet og genstartteamet for SMV’er og hilser de nye genstartsinitiativer velkommen.

”Først og fremmest vil vi gerne kvittere for, at regeringen har taget særligt højde for de udfordringer, som de små og mellemstore virksomheder står overfor. SMV’erne er rygraden i dansk erhvervsliv, og hvis danske eksporterende virksomheder skal på ret kurs igen, er det afgørende at få SMV-segmentet med,” påpeger adm. direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt.

“Dansk økonomi er i høj grad bundet op på udviklingen i verdensøkonomien og på eksportmarkederne. Vores undersøgelser viser, at eksporttilliden blandt SMV’erne er styrtdykket til et historisk lavt niveau. Det er derfor helt rigtigt set, at vi har behov for genstartteams for eksporten, og vi bakker i SMVdanmark fuldt op om initiativet,” udtaler adm. direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt..

Danske virksomheder eksporterer varer og tjenester for mere end 1.100 mia. kr. om året og understøtter mere end 800.000 danske jobs, svarende til knap halvdelen af den private beskæftigelse.

”Selvom vi i Danmark begynder at få styr på COVID-19, er der mange andre lande, der stadigt kæmper med at få sygdommen under kontrol. Og det betyder, at mange danske virksomheder stadigt oplever rejsebegrænsninger for medarbejdere og samarbejdspartnere, forsinkede vareleverancer og lave salgstal. Mange danske virksomheder har hårdt brug for at finde nye markeder, kunder og underleverandører,” påpeger adm. direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt og fortsætter: ”I SMVdanmark ser vi frem til at drøfte SMV’ernes erfaringer med andre af medlemmerne – både i forummet og i genstartsteams – og udarbejde ambitiøse anbefalinger til regeringen. For Danmarks eksport-motor har brug for en tiltrængt kickstart.”

Kontakter

Billeder

Adm. direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt
Adm. direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt
Download

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Fagbevægelsen og regeringen vil klippe en skaldet – ny trepart er en katastrofe15.1.2021 10:42:21 CETPressemeddelelse

Aftalen om at forlænge den eksisterende lønkompensationsordning i yderligere tre uger uden at rette op på, at aftalen er en stor økonomisk åreladning af virksomhederne, er et svigt af dansk erhvervsliv. Det er ganske enkelt ikke samfundssind fra fagbevægelsens, regeringens og de store arbejdsgiverorganisationers side at lade virksomhederne bære så stor en del af corona-regningen. Det vil skubbe virksomheder ud i konkurs, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum