SMVdanmark

SMVdanmark: Dejligt med stor genåbning men reelt et farvel til festivaler

Del

Nattens aftale er en glædelig nyhed og fjerner uhensigtsmæssige restriktioner. Men det rammer arrangører og underleverandører hårdt, at festivaler reelt bliver umulige at gennemføre, og der mangler en udmelding om, hvad eventbranchen kan se frem til af kompensation. Det samme gælder oplevelsesindustrien, når det gælder vaccinerede turister, mener SMVdanmark.

Stort set hele Folketinget besluttede i nat at fremrykke genåbningen ganske mærkbart. 

“Jeg er glad for, at vi nu åbner nogle af de sidste dele af erhvervslivet, og at skolebørnene endeligt kan være fuldtallige på skolerne igen. Og jeg er rigtig glad for, at det er farvel til den tåbelige restriktion, som kravet om bordbestilling var. Så politikerne skal have tak for, at de endeligt forholder sig til de lave smittetal og åbner op. Forsigtighedsprincippet har styret politikerne længe nok,” siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark. 

“Men der er flere ting i aftalen, der gør, at den kun lige akkurat består sin eksamen. Reelt er reglerne et farvel til sommerens festivaler. Det vil jeg kalde overforsigtigt, når vi kan se, at alle over 50 år ganske snart vil være vaccineret. Jeg er bekymret for, at der politisk laves samme fejl som i fjor, da der først blev lavet rejseregler, som stoppede salget af charterrejser, men efter få uger ændret igen, da smittetallene alligevel udviklede sig gunstigt, men der var alle rejser blevet aflyst,” siger han.  

Farvel til festivaler betyder også, at der er en hel underskov af leverandører, der rammes. 

Det rammer ikke kun arrangørerne hårdt, men også alle de mange underleverandører, der står for alt det praktiske, lige fra lys, lyd, scene til fadølslevering og toiletvogne. Deres økonomi har været lagt på is siden marts sidste år, og de havde håbet på en højsæson, der kunne gnave bare lidt af det underskud, de har opbygget. Så det er helt afgørende, at de nu bliver kompenseret. Også med den forståelse, at de tjener langt størstedelen af deres omsætning hjem i sommermånederne,” siger Jakob Brandt. 

Han efterlyser også noget af det, som aftalen ikke indeholder. 

“Det er stadig helt uafklaret, hvad der skal ske med rejserestriktioner og muligheden for, at vaccinerede turister igen kan besøge Danmark. Det er helt afgørende for oplevelsesindustrien i især København, at der igen kommer turister og bruger penge på restauranter, hoteller og fx går på museum. Også her er der en kæmpe underskov af leverandører, der er afhænge af den omsætning, der kommer fra turister,” siger han. 

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

Regnskabsorganisationerne Cereda og FDBR bliver lagt sammen5.7.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Foreningen Danske Bogholdere & Regnskabskonsulenter (FDBR) bliver per 1. juli 2021 lagt sammen med Cereda. Det blev besluttet på et ekstraordinært landsmøde hos FDBR 17. juni 2021. Cereda og FDBR har allerede et godt samarbejde om en række mærkesager og deler målet om at skabe en stærk brancheorganisation indenfor regnskab og økonomi, der favner alle fagområder. FDBR’s 84 medlemmer inviteres til at blive medlem af Cereda. ”Vi er glade for FDBR’s beslutning og ser frem til at byde foreningens medlemmer velkommen i Cereda. Med sammenlægningen får vi flere gode kræfter i organisationen, flere gode kolleger at netværke med og mulighed for at tilbyde endnu bedre medlemsfordele,” siger Cereda’s bestyrelsesformand, Peter Skjerning. Større mulighed for at sætte den politiske dagsorden Sammen med SMVdanmark kæmper Cereda og FDBR allerede for vigtige erhvervspolitiske mærkesager, fx en certificeringsordning, der skal være med til at sikre en høj kvalitet inden for regnskabsbranchen. Med i dette

SMVdanmark: Genåbning af erhvervslivet går for langsomt10.6.2021 09:49:11 CEST | Pressemeddelelse

Der er mange gode elementer i nattens genåbningsaftale, især for restaurationsbranchen, men alt i alt går genåbningen for langsomt. Hvis alle punkter i åbningen blev fremskyndet med en måned, havde vi været tilfredse. Men det her er er en kold afvaskning for blandt andre oplevelseserhvervene, at de stort set mister hele sommeren, som er deres absolutte højsæson og for de små ubemandede fitnesscentre, som må tjekke coronapas halvanden måned endnu. Desuden er det ærgerligt, at der stadig ingen plan er for, hvordan vi åbner for turister, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum