Næstved Bibliotek og Borgerservice

Smukke blå blomsterprint med cyanotype

Del

Fra torsdag den 4. november til torsdag den 6. januar udstiller den lokale kunstner Lotte Nørgaard Nielsen sine ”blå” billeder på Glumsø Bibliotek.

Blå  blomster skabt via en forholdsvis enkel proces. Foto: Lotte Nørgaard Nielsen.
Blå blomster skabt via en forholdsvis enkel proces. Foto: Lotte Nørgaard Nielsen.

Som folkeskolelærer er man omgivet af kreative mennesker. Og det var også her, at Lotte Nørgaard Nielsen, gennem en kollega, fik interesse for de ”blå” billeder. 

- Jeg startede på cyanotype omkring 2018. Det er en tidlig form for billedfremkaldelse, som i sin tid blev brugt til at fremstille arbejdstegninger, også kaldet ” blueprint”, da det var en billig og hurtig måde at lave kopier på, fortæller Lotte Nørgaard Nielsen. 

En enkel og magisk proces
- Processen er forholdsvis enkel. Man tager et stykke akvarelpapir, hvorpå man påfører cyanovæsken. Derpå lægger man en plante eller et negativ, som nu lægges ud i solen til væsken bliver brun. Derefter fjernes planten/negativet, og man skyller papiret i rent vand. Så bliver billedet ”fremkaldt”, fortsætter kunstneren og tilføjer, at det virker helt magisk.

Lotte Nørgaard, som bor i Karrebæksminde, har valgt kun at udstille billeder med motiver af planter. Og på nogle af motiverne har hun tegnet med ”guld” for at fremhæve, både den specielle blå farve, samt det organiske mønster, der fremkommer ved denne proces.

Se mere på: Facebook: Lotte Nørgaard Nielsen og Instragram: @lotte.nn 

Udstillingen på Glumsø Bibliotek kan ses i bibliotekets åbningstid.

Fakta: Cyanotype er en gammel fotografisk teknik, som resulterer i en rig blå farve, med en blanding af jernforbindelser (kaliumfericyanid og ferriammoniumcitrat) til en foto-emulsion. Når blandingen udsættes for UV-lys og vaskes i vand, oxiderer det og skaber den smukke preussiske blå farve.

Kontakter

Billeder

Blå  blomster skabt via en forholdsvis enkel proces. Foto: Lotte Nørgaard Nielsen.
Blå blomster skabt via en forholdsvis enkel proces. Foto: Lotte Nørgaard Nielsen.
Download
Blå  blomster skabt via cyanotype. Foto: Lotte Nørgaard Nielsen.
Blå blomster skabt via cyanotype. Foto: Lotte Nørgaard Nielsen.
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum