Haderslev Kommune

SMUK velkomst venter Flådefartøjer

Del

Normalt har Slesvigske Musikkorps begge ben på jorden. Men når Søværnets uddannelsesfartøjer ALHOLM og ERTHOLM gæster Haderslev, kommer musikerne på dybt vand.

SMUK var også med, da skibene lagde til sidste år.
SMUK var også med, da skibene lagde til sidste år.

Søværnets uddannelsesfartøjer ALHOLM og ERTHOLM, som Haderslev Kommune adopterede tilbage i 2010 kommer på officielt adoptionsbesøg. Besøget finder sted i dagene 8. til 10.. september 2017, og skibenes besætninger har længe set frem til gensynet med Haderslev og til at byde kommunens borgere velkommen om bord.

I år venter der ALHOM og ERTHOLM en meget SMUK velkomst til Haderslev. Slesvigske Musikkorps deltager sammen med borgmester H. P. Geil i modtagelsen af skibene, hvor orkesteret med dirigent Susanne Vibæk Svankier i spidsen har arrangeret en koncert med et maritimt twist.

Ved adoptionsbesøget i 2016 deltog SMUK for første gang i modtagelsen af skibene. Det forløb så godt at ERTHOLM og ALHOLM i år laver et ekstra stop på vej til Haderslev for at tage musikerne fra SMUK med ombord. Musikerne får udover en flot sejltur i Lillebælt lov til at deltage i skibenes daglige træning og øvelser.

- Som musikalske ambassadører for Forsvaret, lægger vi stor vægt på at have et godt kendskab til de forskellige enheder, fortæller orkesterchef Rasmus Frandsen.

- Vi er derfor utrolig glade for, at ALHOLM og ERTHOLM i forbindelse med deres adoptionsbesøg i Haderslev, har fundet tid til at tage orkesteret med på deres sejlads gennem Lillebælt. Det giver os et rigtigt godt indblik i Søværnet og hverdagen på et skib, som vi ellers ikke ville kunne få, siger Rasmus Frandsen

Da orkesteret skal stå klar på kajen til modtagelsen, bliver de sidste sømil ind ad Haderslev Fjord uden SMUK. Men helt uden gæster ankommer skibene nu ikke til Haderslev

En klasse fra Ungeuniverserne på Sdr. Otting Skole har inden adoptionsbesøget haft navigation samt maritime færdigheder på timeplanen, og eleverne har ekstraordinært fået lov til at sejle med ERTHOLM og ALHOLM det sidste stykke ind til Haderslev Havn.

ALHOLM og ERTHOLM ankommer til Godskajen, Haderslev Havn kl. 11.30, hvor borgmester H.P. Geil byder skibene velkommen til Haderslev. Kommunen er vært for en let frokost i Haderslev Marineforeningslokaler for besætningerne og inviterede gæster.

Slesvigske Musikkorps giver koncert fra kl. 11.00 ved VUC’s amfiscene på havnen

Lørdag er der ”åbent skib” mellem klokken 13.00-16.00 på ALHOLM og ERTHOLM. Her kan alle komme ombord og se skibene på helt nært hold samt møde besætningerne. Det var

der rigtigt mange børn og voksne, der benyttede sig af, da ALHOLM og ERTHOLM sidste år var i Haderslev.

Søndag middag slutter adoptionsbesøget, og ALHOLM og ERTHOLM afgår fra Haderslev for at genoptage de opgaver, som de to uddannelsesfartøjer til dagligt løser i Søværnet.

FAKTA 

  • ALHOLM og ERTHOLM er uddannelsesfartøjer for kadetter, der tager en officersuddannelse i Søværnet.
  • Haderslev Kommune blev adoptionskommune for ALHOLM og ERTHOLM i august 2010.

Adoptionsbesøget har til formål at udbrede kendskabet til Søværnet og de vilkår besætningerne i Søværnets sejlende enheder arbejder under, og at etablere samarbejdsmuligheder samt sociale og kulturelle bånd mellem Haderslev Kommune og ALHOLM og ERTHOLM.

Kontakter

Billeder

SMUK var også med, da skibene lagde til sidste år.
SMUK var også med, da skibene lagde til sidste år.
Download
Download

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum