Smoke-it mener ikke, at man reklamerer i strid med reglerne

Del

Smoke-it har gennem de sidste 2 år været i dialog med Forbrugerombudsmanden vedrørende reglerne for reklamering for e-cigaretter. Vi har i dette forløb på Forbrugerombudsmandens foranledning foretaget en række ændringer af vores kommunikation med henblik på at imødekomme kravene, herunder lukket nyhedsbrev, Instagram og Facebook. Dette uagtet at stort set alle vores konkurrenter fortsætter disse aktiviteter uhindret. Vi har nu konstateret, at Forbrugerombudsmanden alligevel har valgt at politianmelde Smoke-it – formentlig som den eneste e-cigaretforhandler - for ulovlig reklame.

Vi er af den klare opfattelse, at vi i enhver henseende handler indenfor lovens rammer. 

I dag sondrer forbrugerne ikke mellem køb i specialbutikker og køb på nettet.

Det giver således ikke mening, at de informationer, som vi lovligt giver i vores fysiske butikker, ifølge Forbrugerombudsmanden, er ulovlige, hvis vi giver de selvsamme informationer i vores netbutik. I bestræbelserne på at finde en mindelig ordning, har vi som nævnt nedlagt udsendelse af nyhedsbrev og lukket Facebook og Instagram. Da det har været vanskeligt at få konkrete tilbagemeldinger fra Forbrugerombudsmanden, har vi derudover indført en ”advarsel”, således at forbrugere, før de når ind på vores hjemmeside, informeres om, at der kan forekomme reklame, hvis de vælger at gå ind på siden.

Det er lovligt at drive en hjemmeside med salg af e-cigaretter, men Forbrugerombudsmanden har krævet, at vi ændrer navnet på vores hjemmeside, således at ”Smoke-it” fremover ikke indgår i domænenavn eller anvendes på hjemmesiden. Vi har anvendt navnet på hjemmesiden i mere end 10 år. Det vil selvsagt skabe stor forvirring, hvis vi nu ændrer navnet til noget andet. Det giver i øvrigt ikke mening at hævde, at en hjemmeside med domænet www.smoke.it.dk i videre udstrækning opfordrer til køb af e-cigaretter end tilfældet ville være med en hjemmeside med et andet indarbejdet navn. Det er helt almindeligt i detailhandlen og i e-cigaretbranchen, at en virksomhed anvender samme navn på fysiske butikker og online.

Vi imødeser anmeldelsen og vil under sagen redegøre for vores synspunkter.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information kontakt venligst administrerende direktør Jens Andersen på telefon nummer 26 27 07 07.

Smoke-it ApS
Erhvervsparken Klank 3
8464 Galten

Information om Smoke-it

Smoke-it
Smoke-it
Erhvervsparken Klank 3
8464 Galten

http://www.smoke-it.dk

Om Smoke-it

Smoke-it har været i markedet for e-cigaretter i mere end 10 år. Det er i dag Danmarks største kæde af specialforretninger med over 25 butikker i hele landet. Kunderne er i vid udstrækning tidligere rygere, der konstaterer, at der er færre gener ved e-cigaretter end ved rygning.

Følg pressemeddelelser fra Smoke-it

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Smoke-it

Hvem tager ansvar?30.9.2019 14:57:22 CESTPressemeddelelse

Sundhedsstyrelsen har udsendt en advarsel mod brugen af e-cigaretter. Umiddelbart er advarslen sket i kølvandet af seneste tilfælde af lungesygdomme i USA, lungesygdomme der har ført til 13 dødsfald, og som forbindes til brugen af e-cigaretter. Myndighederne i USA har nu endelig officielt meldt ud, hvad de mener er årsagen til de mange tilfælde af lungesygdomme. SMOKE-IT mener det er på tide, at myndighederne herhjemme tager ansvar!

Nu er det officielt og samarbejde bør indgås ASAP!24.8.2019 17:58:46 CESTPressemeddelelse

Mandag d. 19. august udsendte Smoke-It en pressemeddelelse vedr. artikler bragt hos hhv. Ekstra Bladet og DR. Artikler der advarede omkring brugen af e-cigaretter. Flere amerikanere er blevet indlagt med lungesygdomme. Det eneste patienterne havde tilfælles var tilsyneladende, at de alle havde brugt e-cigaretter før de blev syge. Nu har historien taget en ny og tragisk drejning. Det ”første” dødsfald blandt patienterne er netop blevet bekræftet. Kunne indlæggelserne og ikke mindst dødsfaldet være undgået?