Aabenraa Kommune

Smittetilfælde i Børnehuset Fladhøj: Tre hjemsendt som nære kontakter og 28 hjemsendt til screeningstest

Del

En medarbejder i Børnehuset Fladhøj er testet positiv med COVID-19, hvorfor en række børn og ansatte er hjemsendt. To ansatte og ét barn som nære kontakter, mens tre ansatte og 25 børn er hjemsendt med henblik på screeningstest.

I alt er fem ansatte og 26 børn fra Børnehuset Fladhøj hjemsendt på grund af en positiv COVID19-test hos en medarbejder. For to ansatte og ét barn gælder, at de er defineret som nære kontakter til den smittede medarbejder. For tre ansatte og 25 børn gælder, at de efter rådgivning fra Styrelsen for Patientsikkerhed er hjemsendt med henblik på en screeningstest.

Når man er hjemsendt til screeningstest, kan man vende tilbage til institutionen, når man har ét negativt testsvar fra PCR-test. Som nær kontakt kræves to negative testsvar, før man igen kan vende tilbage til institutionen.

- Alle forældre til hjemsendte er orienteret telefonisk, og alle øvrige forældre er orienteret via institutionens intranet. Vi har haft en god dialog med Styrelsens for Patientsikkerhed i arbejdet med opsporing igennem hele processen, siger dagtilbudschef i Aabenraa Kommune, Jacob Svarre Winther.  

Ved positive tilfælde af COVID-19 i Aabenraa Kommunes skoler og dagtilbud gælder, at barnet igen må komme i skole eller institution efter to negative test foretaget fire og seks dage efter smittetilfældet.

Kontakter

Dagtilbudschef Aabenraa Kommune, Jacob Svarre Winther, tlf.: 73 76 75 83; e-mail: jsw@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum