Applia Danmark

Smart må ikke koste

Del

Forbrugerne kender til hvidevarer på internet - men vil ikke betale ekstra

Fremtidens køleskabe har kamera - og internet. Foto: BSH
Fremtidens køleskabe har kamera - og internet. Foto: BSH

Smarte køleskabe og vaskemaskiner, koblet til internet, er ikke længere nogen hemmelighed.

To ud af tre danske forbrugere har hørt om, at man kan styre sin vaskemaskine, sin kaffemaskine eller sin ovn fra en smartphone.

Det fremgår af årets Forbrugeradfærdsanalyse, som Epinion har lavet for APPLiA Danmark - producentforeningen inden for hvidevarer og elektriske husholdningsapparater.

65% er en klar fremgang i forhold til 2017 og 2018, hvor kun 44% og 57% havde hørt om de smarte produkter.

Kendskabet fordeler sig jævnt over aldersgrupper: de ældre ved lige så meget om mulighederne som de unge.

Til gengæld kniber det med betalingsviljen. Kun 2% af forbrugerne erklærer sig "helt sikkert" villige til at betale ekstra for smarte funktioner. 11% vil sandsynligvis gerne betale mere.

Et overvældende flertal - 87% - vil ikke betale mere for internet-hvidevarer.

"Markedet for smarte produkter og ny funktionalitet i hvidevarerne bliver spændende at følge. De fleste nye hvidevarer vil have wifi indbygget i 2020 - og både producenter, forhandlere og forbrugere skal betræde nyt land", siger Henrik Egede, direktør i APPLiA Danmark. 

Epinion-undersøgelsen blev lagt frem på hvidevare-branchens årsmøde 11. april i Middelfart - og findes på http://www.applia-danmark.dk/gfx/pdf/applia_rapport_2019.pdf

Kontakter

Billeder

Fremtidens køleskabe har kamera - og internet. Foto: BSH
Fremtidens køleskabe har kamera - og internet. Foto: BSH
Download

Links

Information om Applia Danmark

Applia Danmark
Applia Danmark
Tuborgvej 5
2900 Hellrup

33369192https://www.applia-danmark.dk/

APPLiA Danmark har sine rødder i FEHA, Foreningen af Fabrikanter og Importører af Elektriske Husholdningsapparater, FEHA, stiftet som dansk fabrikantforening den 14. december 1960.

I 1967 fik foreningen sin nuværende form, da også importører blev inkluderet.

Foreningens formål er at varetage medlemmernes fælles interesser, herunder at arbejde for at omsætningsforholdene til enhver tid er sunde og rationelle, samt at repræsentere medlemmerne i spørgsmål af fælles interesse, såvel overfor omsætningsleddene og disses organisationer som overfor offentlige myndigheder, offentligheden og andre.

FEHA skiftede i april 2018 navn til APPLiA Danmark. APPLiA Danmark er medlem af den europæiske producentorganisation APPLiA Europe.

APPLiA Danmark har 24 medlemsvirksomheder, der markedsfører mere end 40 mærker inden for store og små husholdningsapparater til el og gas.

APPLiA Danmark udfører sine aktiviteter inden for de rammer for informationsudveksling i brancheforeninger, som er givet af Konkurrencestyrelsen. Foreningen overholder desuden det regelsæt for kommunikation i branchen, som er givet af APPLiA Europe.

Følg pressemeddelelser fra Applia Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Applia Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum