Smag med alle sanser, når Michelin-stjernerne overrækkes i Aarhus
Qian Janice Wang har en baggrund i eksperimenterende psykologi og computervidenskab, men er også vinkender og uddannet konditor – og så arbejder hun med det multisensoriske, dvs. hvordan vores sanser påvirker hinanden, f.eks. hvordan elementer i omgivelserne som duft, lys og lyd påvirker vores smagsoplevelse. Hun er bl.a. uddannet fra Oxford Universitet og har afholdt alt fra parfumekoncerter til musikalske madmalerier, og hun har i sin forskning bl.a. fokuseret på interaktionen mellem lyd og smag.
Nedenunder er nogle af de events, som Janice og hendes kolleger fra forskergruppen Fødevarekvalitet, Perception & Samfund ved AU-FOOD er del af i forbindelse med The MICHELIN Guide Nordic countries Awards.
ARoS Masterclass: At spise med alle sanser
Mandag den 18. februar kl. 16.00 på kunstmuseet ARoS holder Janice en masterclass om, hvordan vores sanser spiller sammen, når vi spiser. Her kan du få svar på, hvorfor smager mad forskelligt alt afhængig af, hvor du indtager det. Du kan ved denne workshop med egne smagsløg opleve, hvordan alle sanser kommer i spil. Janice vil gøre os klogere på, hvordan både synssansen, høresansen, følesansen og hukommelsen aktiveres, når vi indtager et måltid, og der bliver krydret med masser af eksempler undervejs. Sessionen slutter med en unik smagsoplevelse i Regnbuen på toppen af ARoS.
Master Class’en er for alle, der har lyst til at blive overrasket og vil vide mere om, hvordan sanserne påvirker hinanden. Masterclass’en afholdes på engelsk, og billetter kan købes her.
Musik til din chokolade
Fra lørdag den 16. februar til mandag den 18. februar klokken 14.00-17.00 byder AU Food på chokoladesmagning i lobbyerne på hotellerne: Radisson Blu, Scandic the Mayor og Scandic City. Her kan man få en chokoladesmagsprøve og akkompagnere smagsprøven med forskellige lydspor, der hver fremhæver forskellige aspekter af chokoladens smag. Denne chokoladesession er åben for alle.
Kulinariske lydlandskaber i Musikhuset
Ved receptionen i forbindelse med stjerneuddelingen i Musikhuset d. 18 februar vil to unikke lydlandskaber blive afspillet. Her kan gæsterne eksperimentere med at smage på fødevarer, mens de vandrer ind og ud af de to lydlandskaber og dermed opleve, hvordan lyden påvirker smagen.
Janice Wang siger: -Vi på Institut for Fødevarer er rigtig glade for samarbejdet med de forskellige aktører involveret i The MICHELIN Guide Nordic countries Award-ceremonien og alle sideevents. Det er fantastisk at få denne mulighed for at demonstrere vores forskning i praksis. Vi håber at give folk nogle spændende oplevelser, der skaber et nyt syn på, hvordan smagsoplevelser bliver til, og forhåbentligt bliver man også inspireret til selv at eksperimentere lidt, næste gang man har gæster til middag.
Yderligere oplysninger fås hos:
Janice Wang Tlf.: 87 15 48 86
Mail: qianjanice.wang@food.au.dk
Janice Wang er en del af gruppen Institut for Fødevarer - Fødevarekvalitet, Perception & Samfund som blandt andet forsker i forståelsen af fødevarekvalitet og perception i samspillet mellem multi-sensorisk fødevareanalyse, hvor mennesket bruges som måleredskab, eksperimentel psykologi, fysiologisk respons og kognitiv neuro-videnskab. Du kan læse mere om gruppen her: http://food.au.dk/foedevareforskning/forskergrupper/meta-sens/ Og mere om Janice Wangs forskning her: http://pure.au.dk/portal/da/qianjanice.wang@food.au.dk
Læs om hendes øvrige arbejde her: http://www.qianjanicewang.com/
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger fås hos:
Janice Wang Tlf.: 87 15 48 86
Mail: qianjanice.wang@food.au.dk
Billeder
Links
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Janice Wang er en del af gruppen Institut for Fødevarer - Fødevarekvalitet, Perception & Samfund, Aarhus Universitet, som blandt andet forsker i forståelsen af fødevarekvalitet og perception i samspillet mellem multi-sensorisk fødevareanalyse, hvor mennesket bruges som måleredskab, eksperimentel psykologi, fysiologisk respons og kognitiv neuro-videnskab.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Studie baner vejen for ny viden om mavetarmsygdomme17.4.2024 10:13:17 CEST | Pressemeddelelse
Overgangen fra spiserøret til mavesækken er et ret sårbart område set ud fra et medicinsk synspunkt, som ofte er forbundet med patologiske sygdomme, der kan føre til kræft. Et internationalt forskerhold har nu opnået ny viden om dette område, som kan bane vejen for nye forebyggelses- og behandlingsmuligheder.
Fremtidens industrirobotter skal i langt højere grad tænke selv16.4.2024 08:25:13 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt forskningsprojekt skal ved hjælp af kunstig intelligens give robotter mulighed for at tilpasse sig uforudsete hændelser og nye scenarier i fremtidens automatiserede arbejdsopgaver.
Nu ved vi, hvornår Limfjorden naturligt har været åben ud til Nordsøen11.4.2024 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvis ikke vi konstant gravede sand væk, ville Limfjorden være lukket ud mod Nordsøen. Men sådan har det ikke altid været. Ny forskning viser, hvornår i løbet af de sidste 10.000 år Limfjorden fra naturens side har været åben.
Nye klimavenlige ingredienser til fødevarer skal komme fra planter10.4.2024 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt forskningsprojekt skal reducere klimaaftrykket af fødevareingredienser med mindst 33% ved at erstatte æg med plante-baserede ingredienser, som giver god tekstur og smag, der tiltaler forbrugerne og deres pengepung. Projektet er et samarbejde mellem to institutter ved Aarhus Universitet og Ingrediensvirksomhederne Palsgaard A/S og Nexus A/S. Innovationsfonden har investeret 23 mio. kr. i projektet.
Digitale tvillinger skal gøre fremstillingsindustrien mere robust over for uforudsete begivenheder27.3.2024 09:15:13 CET | Pressemeddelelse
Force majeure, ufred, blokerede handelsruter, pandemier. Uforudsete nedbrud i den globale forsyningskæde som følge af pludselige hændelser gør fremstillingsindustrien sårbar. Det skal et nyt internationalt forskningsprojekt nu forsøge at tackle.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum