Erhvervsministeriet

Små forsikrings- og pensionsselskaber slipper for tunge indberetninger

Del

En ny bekendtgørelse gør det muligt for mindre forsikrings- og pensionsselskaber at få dispensation, så de fremover slipper for en række tidskrævende indberetninger.

En ny bekendtgørelse skal gøre op med tunge og tidskrævende indberetninger for de små forsikrings- og pensionsselskaber i en række sager. Bekendtgørelsen giver fremover Finanstilsynet mulighed for at give dispensation til de mindre selskaber. Dispensationen er begrænset til visse sager indenfor særlige regler, hvor Finanstilsynet vurderer at indberetningerne er uforholdsmæssigt byrdefulde.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

"Det er regeringens mål at nedbringe erhvervslivets byrder markant frem mod 2020. Den nye bekendtgørelse gør forhåbentligt livet lidt lettere for de små forsikrings- og pensionsselskabers i sager, hvor Finanstilsynet vurderer at de tunge indberetninger kan undværes. Det kan få stor betydning for det enkelte selskab, som kommer til at bruge mindre tid på omstændigt og tungt papirarbejde."

Bekendtgørelsen om proportional begrænsning af regelmæssig tilsynsindberetning for gruppe 1-forsikringsselskaber m.fl. træder i kraft 1. juli 2016. 

Se liste over de 70 selskaber som aktuelt har mulighed for at få dispensation fra indberetningskravene

Pressekontakt: Rasmus Holm Thomsen: 91 39 94 55 / rht@evm.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Regeringen styrker arbejdet med at fjerne erhvervslivets byrder21.3.2018 12:49pressemeddelelse

Regeringen har en ambitiøs målsætning om at lette erhvervslivets byrder med 4 mia. kr. i perioden 2015-2020 og yderligere 2 mia. kr. frem mod 2025. Det skal bidrage til at gøre det endnu lettere at drive virksomhed i Danmark. Regeringen vil derfor, inden udgangen af 2018, fremlægge en konkret plan for, hvordan målsætningen nås. Til at understøtte dette formål, nedsætter regeringen et ministerudvalg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum