BoligPortal

Slutspurt i jagten på en studiebolig: Sådan undgår du at blive offer for boligsvindel

Del

Med kun to uger til studiestart går slutspurten nu i gang for de studerende, der endnu ikke har fundet en studiebolig. Det er dog vigtigt at tænke sig godt om i boligjagten, holde hovedet koldt og bruge sin sunde fornuft, så man ikke ryger i kløerne på boligsvindlere. BoligPortal har i samarbejde med Politiet samlet fem gode råd, der klæder dig godt på til at søge bolig.

Danmark er et af verdens mest digitale samfund, og det rummer en række fordele i hverdagen. Desværre lurer der også farer i det digitale rum, hvor IT-kriminelle hele tiden finder nye smuthuller, når de forsøger at udnytte teknologien og snyde brugere på nettet. Og boligsvindel er et af områderne. Så står man som studerende uden bolig op til studiestart, hvor der er ekstra rift om boligerne, skal man ikke lade sig friste af et lidt for godt tilbud.

Boligsvindel på nettet kan både finde sted på sociale medier og på udlejningssider, og boligsvindel kan forekomme på forskellige måder: Falske boligannoncer, hvor udlejer kræver depositum uden at fremvise boligen først, eller "phishing" hvor reelle udlejere franarres deres loginoplysninger, og endelig er der bedragere, som lader som om, de vil udleje en bolig, de ikke har råderet over.

”Der er ingen tvivl om, at it-relateret økonomisk kriminalitet er steget inden for de seneste år. Og det stiller større krav til den enkelte borgers digitale adfærd. Som boligsøgende handler det om at gøre et godt stykke forarbejde, for eksempel ved at undersøge hvem der ejer den pågældende bolig. Det er også vigtigt, at man husker at lytte til sin mavefornemmelse,” siger Trine Møller, Centerchef hos LCIK.

LCIK, politiets nye landsdækkende center for it-relateret økonomisk kriminalitet, har siden december arbejdet på at bekæmpe svindel på nettet og klædt borgerne på til trygt at kunne færdes online.

Trine Møller understreger, at det først og fremmest handler om at tænke sig grundigt om og være opmærksom i dialogen med udlejer, når man søger bolig.

Søg bolig uden bekymringer

Tal fra BoligPortal viser, at en gennemsnitlig indflytningspris for en 1-værelses lejlighed ligger på 21.560 kr. – det svarer til næsten fire måneders SU. Det er rigtig mange penge at miste som studerende, hvis man ryger i kløerne på boligsnydere, som lokker en til at overføre depositum for en bolig, man endnu ikke har set.

”Man gør sig selv en tjeneste ved at benytte en udlejningstjeneste, der har styr på sikkerhedsprocedurerne, frem for at ty til useriøse mindre boligsites og sociale medier, hvor det ofte er meget svært at kontrollere falske profiler og falske annoncer,” siger Anders Hyldborg, administrerende direktør hos BoligPortal.

”Vi tager boligsvindel alvorligt, og vi sætter alle kræfter ind på at forhindre og forebygge boligsvindel. Det gør vi ved at sikkerhedsgodkende alle vores boligannoncer, inden de bliver offentliggjort på vores side. Vi kigger på mange forskellige aspekter, når vi tjekker en annonce, og vi taler med alle nye udlejere for at være sikre på, at lejemålet og identiteten på udlejeren er ægte. Det er vigtigt for os, at boligsøgende trygt kan søge bolig på BoligPortal,” siger Anders Hyldborg.

 

5 gode råd til at undgå boligsnyd

 • Betal aldrig forudbetalt leje, depositum eller husleje for en bolig, du ikke har set i virkeligheden.
   
 • Til fremvisning er det en god idé at spørge udlejer, hvem ejeren af lejeboligen er. Du kan slå adressen op på www.boligejer.dk og se, hvem der ejer boligen.
   
 • Hvis du er kunde på en udlejningsside, så forsøg at holde kontakt med udlejer via beskedsystemet. På den måde kan udlejningssiden dokumentere forløbet, hvis der er mistanke om suspekt adfærd. Undlad at svare på anmodninger over mail eller sms om at oplyse dit brugernavn og kodeord.
   
 • Betal aldrig depositum kontant eller gennem udenlandske betalingsløsninger som fx Western Union. Mange svindlere forsøger at gemme sig bag udenlandske konti eller udenlandske online betalingsløsninger.
   
 • Vær på vagt overfor udlejere som skriver på engelsk, har et udenlandsk telefonnummer og/eller bor i udlandet. Det gælder især, hvis annoncen er skrevet på dansk.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

http://www.boligportal.dk

BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem. 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum