La FRANCE

Slutspurt for folkegave til Prins Henrik

Del

Det dansk/franske fællesskab – det danske magasin om Frankrig “La France” og den fransk/danske musiker Claude Chichon – går nu ind i slutspurten om folkegaven til prins Henrik i anledning af hans 80-års fødselsdag.

“Prins Henrik har aldrig fået den anerkendelse, vi synes, han fortjener – og nu må det være på tide,” siger chefredaktør Finn Rastén, La France. “Derfor udgiver vi som tak for indsatsen en enestående musik-CD med moderne inciterende franske toner og tekster dedikeret til Prinsgemalen. Fødselsdagsprojektet laver vi som en folkegave, og Prinsgemalen vil foruden CD’en modtage navnene på alle, der har støttet.”

Udgivelsen af CD’en med 16 musikstykker er bekostelig og laves via crowdfunding. Donerer man 200 kr., får man den færdige CD tilsendt – man kan sige, at ved at bidrage til folkegaven nu, så køber man CD’en på forhånd - en slags “en primeur”, som det hedder i vinkredse. For 50 kr. er man med i en konkurrence om at vinde CD’er.

“Gennem magasinet La France har vi indtil nu blandt vores abonnenter og andre støtter samlet de første 75.000 kroner sammen – og vi er sikre på, at der er mange flere derude, der har lyst til at give deres bidrag til folkegaven,” fortæller Finn Rastén. “Med folkegaven værdsætter vi prins Henrik for den indsats, han gennem snart 50 år har gjort for Danmark, hvor han har repræsenteret landet på fornemste vis.”

CD’en bliver et mix af Claude Chichons egen musik og tekster, gode gamle franske chansons i moderne inciterende toner, enkelte af Prinsgemalens digte sat i musik, samt kompositioner af Bent Fabricius Bjerre, der spiller klavertonerne til. Fødselsdagsgaven vil blive overrakt Prinsgemalen i anledning af hans 80-års dag den 11. juni 2014. Samtidig vil han modtage navnene på alle, der har støttet folkegaven.

Hør 3 af sangene til Prins Henrik

Claude Chichon har spillet for kongefamilien på udstillingen “Pas de deux royal” på Aros i Aarhus og skal spille til gallaen for Prinsgemalen i DR Koncerthuset sammen med Bent Fabricius Bjerre den 1. juni – en koncert, der også transmitteres i TV.

Til folkegaven har magasinet La France etableret hjemmesiden www.folkegaven.dk - hvor man kan sit beløb som bankoverførsel eller pr. sms. Man kan også læse om folkegaven, høre musik af Claude Chichon, se en video om indspilningen af musikken og læse artiklen om Prins Henrik, hvor han bl.a. udtaler: “Vi er et folk, der er tæt bundet sammen. Danmark er måske et af de få lande i Europa, der er en “rigtig nation”. De sydeuropæiske lande er en samling af forskellige stammer. I Danmark har vi kun én stamme – og det er dejligt, det gør, at vi er et stabilt folk.”

Hele indsamlingen slutter den 24. juni med to releasekoncerter:

Den ene koncert finder sted i restaurant Thorvalds i Aarhus allerede den 11. juni – på prins Henriks fødselsdag. Den anden koncert er den 24. juni i Kulturhus Mantziusgården, Birkerød, nord for København.

Se mere på www.lafrance.nu, www.lafrance-shop.dk eller www.folkegaven.dk

Kontakter

For yderligere information kontakt chefredaktør Finn Rastén, tlf. 70 22 07 17, eller pr. mail redaktion@lafrance.nu

Billeder

Information om La FRANCE

La FRANCE
La FRANCE
Nivåpark 3
2990 Nivå

70 22 07 17http://www.lafrance.nu

Følg pressemeddelelser fra La FRANCE

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.