home a/s

Slutspurt: Flere fremvisninger af lejligheder i december

Del

STATUS: Det seneste år er fremvisningerne af sommerhuse vokset mest fulgt af lejlighederne. Færre fremvisninger af huse

homes fremvisningsindeks for december, der udsendes i samarbejde med Danske Bank giver et fingerpeg om handelsaktiviteten de næste par måneder. Indekset viser bl.a., at der var travlt på trappeopgangene i julemåneden.

Resumé: (se mere i vedhæftede PDF)

· homes fremvisningsindeks, der måler danskernes interesse for at købe bolig, viser, at antallet af fremviste lejligheder steg 0,7 procent fra november til december (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit. Fremvisninger af huse faldt med 1,8 procent i samme periode, mens antallet af fremvisninger af sommerhuse var uændret.

· Over det seneste år er antallet af husfremvisninger faldet med 2,6 procent, mens fremvisninger af ejerlejligheder er steget med 5,3 procent. Sommerhusene havde 12,9 procent flere fremvisninger i december 2018 år end samme måned året inden.

· Interessen for at se på bolig, herunder sommerhuse, ligger fortsat på et højt niveau historisk set.

Kilde: home/Danske Bank

Kommentar fra Home, boligmarkedsanalytiker Henrik Hauthorn Jensen:
”De nye tal indikerer primært, at bunden langt fra er gået ud af ejerlejlighedsmarkedet. Interessen for at købe er stor, men lejlighedskøberne har fået mere at vælge imellem, så de ser flere lejligheder, før de beslutter sig. En ’luksus’ der i høj grad ikke var dem forundt for et års tid siden. Det stigende antal fremvisninger bør slå ud i flere handler i de kommende måneder.
For husene er det sådan i øjeblikket, at salget mange steder går strygende, men dog samlet set ligger en smule under salget for et år siden. En del steder uden for de større byer går salget dog hurtigere end udbuddet vokser, og det betyder, at huskøberne her har lidt mere travlt og bruger lidt færre fremvisninger, inden de beslutter sig.
Fremvisningerne på sommerhuse ligger status quo, og helt generelt er der er fortsat fin interesse for og lyst til at købe bolig blandt danskerne.”

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 butikker
• home har 169 home-butikker fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking ultimo 2018.
** primo 2019.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum