Molslinjen A/S

Slut med at blive på vogndækket

Del

Muligheden for at blive siddende i sin bil på vogndækket forsvinder nu fra Molslinjens færger. Ordningen opstod under corona-krisen, hvor særligt sårbare stadig kunne rejse isoleret fra deres medpassagerer.

Muligheden for at opholde sig på vogndækket som særligt udsat har sikret, at de svageste har kunnet rejse under corona.
Muligheden for at opholde sig på vogndækket som særligt udsat har sikret, at de svageste har kunnet rejse under corona.

Det er af sikkerhedsmæssige årsager normalt forbudt at opholde sig i sin bil under overfarten med Molslinjens færger. Men under coronakrisen har en særlig ordning sikret, at særligt sårbare har kunnet rejse ved at de kunne blive på vogndækket. Nu er Danmark kommet så langt i kampen mod corona, at ordningen med corona-biler forsvinder.

Det gælder på alle Molslinjens ruter, Alslinjen, Langelandslinjen, Bornholmslinjen, Samsølinjen og på hurtigfærgeruterne over Kattegat.

Muligheden for at blive på vogndækket opstod i tæt samarbejde med Søfartsstyrelsen tilbage i marts 2020. Et særligt regelsæt dannede grundlag for, hvordan sikkerheden ombord kunne håndteres med op til 50 biler på vogndækket.

”Det har for mange været en vigtig undtagelse, som har sikret, at også de svageste har haft mulighed for at rejse uden at skulle i kontakt med deres medpassagerer. Vi har været glade for ordningen, som også har hjulpet vores forretning under corona-perioden”, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Nu halvandet år senere er corona ved at være under kontrol, og flere og flere passagerer vælger at forlade vogndækket for at komme i passagerområdet med kaffebar og restaurant.

”Danskerne er ved at være vaccinerede, og på de fleste afgange er vi nede på en enkelt eller to biler med passagerer på vogndækket. Vi bruger mandskab på at holde øje med disse corona-biler, og de kræfter vil vi hellere bruge på service i passagerområdet”, forklarer Jesper Skovgaard.

Der har i et stykke tid været lukket for muligheden for at booke en plads på vogndækket. Der kan dog være rejsende, som har booket deres plads på vogndækket i meget god tid – og de får stadig lov til at gennemføre deres rejse på vogndækket, hvis de ønsker det.

Selv om corona-bilerne nu er fortid vil der på færgerne fortsat være fokus på hygiejne og afspritning, ligesom afskærmning mellem sæderne er kommet for at blive.

 

Kontakter

Billeder

Muligheden for at opholde sig på vogndækket som særligt udsat har sikret, at de svageste har kunnet rejse under corona.
Muligheden for at opholde sig på vogndækket som særligt udsat har sikret, at de svageste har kunnet rejse under corona.
Download

Information om Molslinjen A/S

Molslinjen A/S
Molslinjen A/S
Hveensgade 4
8000 Aarhus C

https://www.molslinjen.dk/

Om Molslinjen:

Molslinjen er Danmarks største indenrigs færgeselskab. Med en flåde på 15 skibe driver selskabet i alt ni ruter fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen. Tilsammen har færgerne mere end otte millioner gæster årligt. Ruterne Aarhus – Odden, Ebeltoft – Odden og Rønne – Ystad betjenes af nogle af verdens største katamaran-færger, og det gør Molslinjen til et af verdens største hurtigfærge-rederier. I samarbejde med Herning Turist driver Molslinjen busruten Kombardo Expressen. Den kører direkte til København fra Aarhus, Randers, Aalborg, Holstebro, Herning, Silkeborg og Rønne samt en række andre jyske byer.

Molslinjen beskæftiger i dag mere end 1000 medarbejdere. Mere info: www.molslinjen.dk

Følg pressemeddelelser fra Molslinjen A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Molslinjen A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum