Gymnasieskolernes Lærerforening

Slagt ikke HF!

Del

HF kan noget særligt. HF formår blandt andet at hjælpe kursister fra uddannelsesfremmede hjem til at få en studieforberedende uddannelse. HF fremmer social mobilitet og styrker de unges selvværd og muligheder for at klare sig i livet.

”Det er uforståeligt, hvis HF skal slagtes. Indfører regeringen et karakterkrav på 4, vil 22% af HF-kursisterne blive udelukket. Samtidig lægger regeringen op til, at HF ikke skal give adgang til universitetet. Det er et rent blodbad for HF,” siger formand for Gymnasieskolernes Lærerforening Annette Nordstrøm Hansen.

Hun undrer sig samtidig over, at man har indført EUX Merkantil, hvor eleverne efter to år kan stige af og få et gymnasialt eksamensbevis, hvor de kan søge ind på alle videregående uddannelser. Og adgangskravet til EUX er karakteren 2. ”HF skal ikke stille kursisterne ringere end EUX,” påpeger GL-formanden.

GL anerkender, at HF skal styrkes. HF har en sammensat kursistgruppe, og uddannelsen skal fortsat udvikles, så alle bliver så dygtige, som de kan. HF løfter en vigtig samfundsmæssig rolle, da uddannelsen i dag giver adgang til videregående uddannelse, for en gruppe, der ellers ikke ville have taget en ungdomsuddannelse. Den særlige rolle betyder, at kursistgruppen er sammensat, og at en stor del af kursisterne har afbrudte uddannelser bag sig.

Gymnasieskolernes Lærerforening mener, at HF skal åbne muligheder for mennesker:

  1. HF er en gymnasieuddannelse med en særlig funktion i uddannelsessystemet fordi unge og voksne, der ellers ikke ville få adgang til en videregående uddannelse, får muligheden gennem det særlige læringsmiljø på HF. Dermed styrkes den sociale mobilitet.
  2. HF-eksamen skal fortsat give generel studiekompetence. Kursisternes valg af fag og niveauer afgør, hvilke konkrete videregående uddannelser kursisterne har direkte adgang til.

  3. På HF skal der være mulighed for toninger og fagpakker målrettet relevante uddannelsesområder.

  4. HF's anvendelsesorienterede tilgang skal styrkes. Der skal være gode rammer for differentieret undervisning og formativ feedback i læreplanerne.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information hos
formand for Gymnasieskolernes Lærerforening
Annette Nordstrøm Hansen
tlf. 26 24 71 04
anh@gl.org

Links

Information om Gymnasieskolernes Lærerforening

Gymnasieskolernes Lærerforening
Vesterbrogade 16
1620 København V

http://www.gl.org

Gymnasielærernes faglige organisation

Følg pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Lærerforening

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Lærerforening

Fagligheden er hverken steget eller faldet i gymnasiet de seneste 50 år25.5.2018 08:54pressemeddelelse

viser undersøgelse fra EVA. Gymnasielærernes formand, Annette Nordstrøm Hansen: "Jeg er meget tilfreds med, at undersøgelsen dokumenterer, at de gymnasiale uddannelser er fleksible og i stand til at honorere skiftende krav til det, vi bliver bedt om at levere fagligt. Det viser, at gymnasiet ikke er en statisk størrelse, men en uddannelsesinstitution, der er i stand til at flytte sig og følge med tiden og indfri de politiske krav. Det er en vigtig lære af undersøgelsen."

GL-formand: Demokratiundersøgelse skal tages med store forbehold30.1.2018 23:18pressemeddelelse

GL har netop har holdt møde med bl.a. rektorer fra flere skoler, hvor eleverne har en anden etnisk baggrund end dansk. ”Vi talte om udfordringerne på de skoler, og skolerne understregede, at problemer med social kontrol eller problemer i forhold til elevernes religiøse baggrund ikke fylder i dagligdagen. Hvis der er enkelte elever, som udtrykker sig antidemokratisk, så skal det selvfølgelig tages alvorligt, men ifølge skolerne er det ikke en hverdag, de kan genkende”, siger Annette Nordstrøm Hansen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum