Lolland Kommune

Slagelse, Stevns, Næstved, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner bakker op om fiskeripakken

Del

I december vedtog et flertal i Folketinget en ny vækst- og udviklingspakke for fiskeriet. Der har fra en række nordjyske borgmestre været kritik af fiskeripakken, men undertegnede borgmestre støtter til fulde de indsatser, som pakken gør for kystfiskeriet.

”Kystfiskeriet er særdeles vigtigt for vores landsbyer og kommuner både som direkte arbejdspladser, men også den afledte turisme. Derfor bakker vi fuldt ud op om fiskeripakken og styrkelsen af kystfiskeriet,” siger viceborgmester i Lolland Kommune Henrik Høegh.

Kystfiskeriet er inden for de sidste 10 år forsvundet fra en lang række havne omkring Sjælland og Lolland-Falster. Nogle havne er lukket, andre er en skygge af sig selv, og fiskekvoterne ejes i stadig større grad af store fartøjer fra Nordjylland.

Udviklingen i fiskeriet har betydet et markant fald i beskæftigelsen både inden for fiskeriet, men også de afledte erhverv i især de indre danske farvande. Det har haft stor negativ betydning for beskæftigelsen og livet i de mindre havne. 

”Fiskeripakken er et markant løft til kystfiskeriet og den lokale udvikling af de mindre havne. Det ser vi som en kæmpe mulighed for at skabe vækst og lokale arbejdspladser i vores kommuner, og vi ser frem til at skulle arbejde videre med de muligheder, den nye fiskeripakke skaber,” siger Henrik Høegh på vegne af de 6 kommuner.

INFO
Den nye fiskeripakke blev lanceret af DF, S, RV og SF den 6. december 2016. Fiskeripakken giver et markant løft til kystfiskeriet med ekstra kvoter af torsk og tunge, men også i mindre omfang rødspætter svarende til en værdi på i alt 40 mio. kr. Derudover får kommunerne bedre mulighed for at investere i fiskerierhvervets udvikling, ved at der inden for rammerne af EU's hav- og fiskerifond prioriteres midler til kommuners udmøntning af en lokal fiskeripolitik til at udvikle de små kystfiskersamfund, kystfiskeriet og den deraf afledte turisme.

Nøgleord

Kontakter

Henrik Høegh
Viceborgmester, Lolland Kommune
Tlf. 30 12 39 72

Knud Larsen
Borgmester, Vordingborg Kommune
Tlf. 21 27 21 58

Stén Knuth
Borgmester, Slagelse Kommune
Tlf. 24 40 01 11

John Brædder
Borgmester, Guldborgsund Kommune
Tlf. 25 18 03 90

Carsten Rasmussen
Borgmester, Næstved Kommune
Tlf. 25 45 09 43

Mogens Haugaard Nielsen
Borgmester, Stevns Kommune
Tlf. 56 57 50 10

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10Pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum