Region Hovedstaden

Skruer op for test: Region Hovedstaden forbereder sig til påske og genåbning

Del

I løbet af påsken vil der være åbnet i alt 84 teststeder fordelt ud over regionen

I takt med at samfundet genåbner, og vi går en påske i møde, hvor mange ønsker at blive testet, inden de skal besøge familie og venner, så skruer Region Hovedstaden op for mulighederne for at blive testet for COVID-19.

”Vi er rigtig mange, der har glædet os vildt længe til en hverdag med skolekammerater, en tur til frisøren - og alt det andet, som kommer med genåbningsfaserne. Derfor er det også vigtigt, at vi kan blive testet hurtigt og nemt, så vi er klar til at vise en negativ coronatest,” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Regionen skruer i disse dage op med 9.000 nye tider til podning i halsen (PCR), så Region Hovedstaden hver dag kan tilbyde test til i alt næsten 160.000 borgere.

Travlhed op mod påske

”Vi forventer, at ugen op til påske bliver rigtig travl, så derfor har vi skruet op for mandskab og antallet af testtider. Det er samtidig vigtigt, at borgerne ikke har alt for langt til et teststed, så inden udgangen af påsken har i vi i alt 84 teststeder fordelt bredt i regionen,” fortæller Kirstine Vestergård, vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab.

Hun opfordrer borgerne til at benytte teststederne i hele regionen og sprede sig over dagene, for der kan opstå ventetid, når alle inden for kort tid ønsker en coronatest. Og hun opfordrer til, at vi skal komme til den bestilte tid, så vi minimerer kødannelse. De syv store teststeder har stor kapacitet og lang åbningstid – udnyt ydertiderne.

Vi gør plads til fodbold i Parken

Der oprettes i Region Hovedstaden i alt 43 steder til hurtigtest med podning i næsen og 41 teststeder til PCR-test. Et af de nye steder til hurtigtest er netop åbnet i Forum den 22. marts.

”Og så er vi i fuld sving med at etablere et nyt sted, der kan erstatte testcenteret i Parken, som skal flyttes for at gøre klar til EM i fodbold,” siger Kirstine Vestergård.

Der er tidsbestilling til alle PCR-test, mens hurtigtest er uden tidsbestilling.

Fakta - testkapacitet

  • Den samlede testkapacitet er steget markant gennem coronapandemien. Region Hovedstaden har en daglig PCR-kapacitet på ca. 70.000 daglige test og en daglig hurtigtest kapacitet på ca. 89.000 test.

  • De nye teststeder er del af den nationale strategi, hvor borgere i alle kommuner skal have adgang til testning mindst en gang om ugen inden for 20 km.

  • De nye PCR-teststeder bliver mindre satellitter, der fungerer som supplement til de syv store teststeder, som ligger i Ballerup, Bornholm, Hillerød, København, Københavns Lufthavn, Taastrup og Valby. De syv store teststeder har forsat en meget stor testkapacitet og vil fortsat være åbent fra 7.00-22.00. 

  • Det er private leverandører, der er ansvarlige for hurtigteststederne.

Fakta - PCR-test eller hurtigtest?

Som udgangspunkt vælger du selv, om du vil have en PCR-test, som er en podning i halsen, eller om du vil have en hurtigtest, som er podning i næsen. Med en vigtig undtagelse: hvis du har symptomer eller er nær kontakt til en smittet, så skal du have en PCR-test, da denne type kan vise om man evt. er smittet med en muteret version af coronavirus.

Hvis du bliver testet positiv med en hurtigtest, skal du hurtigst muligt have foretaget en PCR-test for at af- eller bekræfte smitten, og samtidig undersøge for mutation. Du kan få en PCR-test uden tidsbestilling, hvis du kan fremvise en positiv hurtigtest.

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Hjerterytmeforstyrrelse: Første patienter opereret med ny metode16.7.2021 07:36:22 CEST | Pressemeddelelse

Afdeling for Hjertemedicin på Gentofte Hospital har i denne uge opereret de første patienter med en helt ny metode til behandling af atrieflimren, som er en rytmeforstyrrelse i hjertet. Ved hjælp af den såkaldte Pulsed Field Ablation-metode benytter lægerne et helt nyt princip, hvor man i få sekunder laver et kraftigt højspændingsfelt, som ødelægger den del af vævet, der forstyrrer hjerterytmen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum