Ingeniørforeningen, IDA

Skrotning af grøn BoligJobordning giver ingen mening

Del

Regeringens planer om kun at målrette BoligJobordningen serviceydelser er uheldig

Når regeringen i sit finanslovsudspil vil fjerne fradraget for grønne håndværksydelser, vil det i sidste ende være klimaet, der står tilbage som taber.

Ingeniørforeningen, IDAs formand Thomas Damkjær Petersen mener, at regeringens planer om stoppe skatterabatten for håndværkerarbejde, der understøtter den grønne omstilling, øget bæredygtighed og klimaindsatsen, og i stedet gøre servicefradraget større, er sort snak.

”Der er ikke noget i vejen med børnepasning, græsslåning og vinduespolering, men at fradraget på disse ydelser skal stige på bekostning af, at danskerne ikke længere kan få tilskud til at isolere deres huse bedre eller installere varmepumper, har jeg svært ved at se fidusen i. Energirenoveringer er økonomisk set den bedste måde at sikre den grønne omstilling af energisystemet,” siger han.

Han hæfter sig specielt ved, at omkring 60 procent af fradragene sidste år blev anvendt på håndværksydelser i forbindelse med energibesparelser.

”Det er jo en succes, man med åbne øjne nu vil sætte en stopper for. Energirenoveringer er ellers en af de løsninger, der på sigt vil kunne medvirke betydeligt til, at vi kan nedbringe udledningen af CO2,” siger Thomas Damkjær Petersen

Regeringen vil i udspillet hæve fradraget for serviceydelser fra 27,6 procent til 40 procent af loftet op til 6.000 kroner, hvilket i kroner og øre gør, at en person, der bruger ordningen fuldt ud, vil gå fra at have omkring 1.700 kroner til at have cirka 2.400 kroner i hånden.

”Man kan dog stille spørgsmålstegn ved, om ikke det bliver en gevinst for ganske få menensker. Det er langt under 1 procent af fradraget, der er brugt på børnepasning, og samlet set er kun omkring 20 procent af fradraget brugt på de serviceydelser, som regeringen nu vil tilgodese. Derfor er der også kun afsat 180 millioner kroner til den kommende ordning mod 800 millioner kroner til ordningen de seneste år,” siger IDAs formand.

Kontakter

Ulrik Frandsen

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum