Merkur Andelskasse

Skrot det gamle fyr, hvis du vil købe bolig. Merkur siger nu blankt nej til kunder, der vil låne penge til køb af bolig med oliefyr

Del

Merkur Andelskasse tager endnu et skridt mod en fossilfri verden. Fremover vil kunder, der ønsker at købe en bolig med oliefyr, få nej til boligfinansiering i Merkur. Det sker som led i Merkurs fuldstændige afvikling af samtlige fossile finansieringer, helt ned til den enkelte private kundes privatøkonomi.

 

For få måneder siden smækkede Merkur kassen i overfor kunder, der ville købe nye benzin og dieselbiler. Nu er turen kommet til de kunder, der søger om lån til finansiering af køb af boliger, som er opvarmet med olie.

Ifølge administrerende direktør Charlotte Skovgaard kommer den enkelte kunde i Merkur på den måde til at bidrage til den grønne omstilling:

”I Merkur arbejder vi aktivt for, på den store klinge, helt at udfase finansiering af fossile brændsler. Det kan vi blandt andet bidrage til, ved i dialogen med både nuværende og nye kunder at motivere dem til at fravælge fossile energikilder. Det gælder deres boliger, deres biler, såvel som for de projekter vi investerer deres penge i. På den måde tager vi det samfundsansvar som vores kunder forventer af os.”  

Der er dog alligevel mulighed for at købe sin drømmebolig med finansiering gennem Merkur, også selvom der er oliefyr. Det kræver bare, at boligkøberen forpligter sig til umiddelbart efter overtagelsen at skrotte oliefyret og installere en varmepumpe.

”Det kan muligvis komme til at koste os kunder, at vi stiller krav til boligkøberne som andre pengeinstitutter ikke gør, men det er vi indstillet på. Merkur er en bæredygtig bank, hele vores forretningsmodel er bæredygtig, og derfor stiller vi også krav til vores kunder om at være det. Til gengæld håber vi selvfølgelig, at vi ved netop at være meget tydelige kan tiltrække andre kunder, der godt vil have den rådgivning omkring bæredygtighed som vi er specialiserede i,” siger Charlotte Skovgaard.


Nuværende boligejere, der gerne vil af med det gamle oliefyr kan også få hjælp. Merkur tilbyder som noget nyt nemlig et særligt lån til skrotning af olie- og naturgasfyr, hvor renten på lånet er afhængig af den CO2 besparelse, der opnås. Jo mere CO2 besparelse, jo lavere rente.

Administrerende direktør Charlotte Skovgaard og ekspert i bæredygtig i Merkur Mikkel Palsby er tilgængelige for interviews.

Pressekontakt: Kommunikationschef Mette Offenberg, meo@merkur.dk, tlf. 28601706

Nøgleord

Kontakter

Mette Offenberg, meo@merkur.dk, +4528601706

Links

Information om Merkur Andelskasse

Merkur Andelskasse
Merkur Andelskasse
Vesterbrogade 40
1620 København V

http://Merkur.dk

Pengeinstitut med fokus på bæredygtighed og social ansvarlighed

Følg pressemeddelelser fra Merkur Andelskasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Merkur Andelskasse

Merkur opnår B Corp med højeste score i Norden17.11.2020 22:28:03 CET | Pressemeddelelse

Umiddelbart er de vidt forskellige, men nu har friluftsbrandet Patagonia, madrasproducenten Auping, stjernekokken Jamie Oliver, kosmetikmærket The Body Shop, møbelproducenten Skagerak og pengeinstituttet Merkur Andelskasse alligevel noget til fælles. De er alle med i en international og eksklusiv kreds af virksomheder og brands, der med det eftertragtede B Corp certifikat kan bevise, at de er blandt de mest ambitiøse i arbejdet med at skabe en mere bæredygtig verden.

Dansk bank scorer højest på bæredygtighed i Norden17.11.2020 18:00:00 CET | Pressemeddelelse

Umiddelbart er de vidt forskellige, men nu har friluftsbrandet Patagonia, madrasproducenten Auping, stjernekokken Jamie Oliver, kosmetikmærket The Body Shop, møbelproducenten Skagerak og pengeinstituttet Merkur Andelskasse alligevel noget til fælles. De er alle med i en international og eksklusiv kreds af virksomheder og brands, der med et eftertragtet certifikat kan bevise, at de er blandt de mest ambitiøse i arbejdet med bæredygtighed.

Vi har brug for dit lederskab i den grønne omstilling - og vi er mange, der venter på dig!5.10.2020 16:11:31 CEST | Pressemeddelelse

Kære Mette Frederiksen Så er det igen sæson for den traditionsrige åbning af vores folketing og den efterfølgende meget lange åbningsdebat. Der vil traditionen tro blive sagt rigtigt mange ord i denne uge, og selvom meget altså vil være som det plejer, er i år dog særlig. Dels, selvfølgelig, fordi vi er midt i en pandemi, der ikke venter på ord og taler, men løses ved konkret og resolut handling, og tak for den. Men også fordi vi står overfor en anden og meget større udfordring, der ligeledes kræver meget mere end ord og taler fra jer politikere. Der kræver store, langsigtede og visionære initiativer og handlinger. Jeg taler selvfølgelig om klimaet. Klimaet venter, ligesom corona heller ikke på ord og taler, og vi har derfor brug for at du handler, går forrest og viser, at du mener det. Jeg står i spidsen for Merkur Andelskasse - et pengeinstitut, der arbejder for den grønne omstilling. Det har vi gjort i snart 40 år, og vi har haft en finger med i lidt af hvert. Sagt i al ubeskedenhed

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum