Hjørring Kommune

Skoletjenesten ved Vendsyssel Historiske Museums nye ansigt

Del

”Jeg glæder mig som et lille barn til at trække i arbejdstøjet og komme i gang med at udarbejde undervisningstilbud til både skoler og dagtilbud” fortæller Lone Venderby, der er Vendsyssel Historiske Museums nye formidler ved Skoletjenesten.

Fra juni får Skoletjenesten ved Vendsyssel Historiske Museum en ny medarbejder.

Museets nye medarbejder er Lone Venderby, der er uddannet historiker, har tidligere blandt andet arbejdet med at udvikle undervisningshæfter med lokale kilder fra Hjørring Kommune om Besættelsestiden og Den Kolde Krig. 

Lone skal, sammen med skoletjenestens øvrige medarbejdere, lave aktiviteter på museets mange spændende lokaliteter, for eksempel de tyske bunkere i Hirtshals, Landbrugsmuseet i Mosbjerg og selvfølgelig det historiske museum i Hjørring.

Selvom Lone er ny i Skoletjenesten, er hun en gammel kending på Vendsyssel Historiske Museum, men også på skolerne. De sidste 13 år har Lone arbejdet for museet som arkivar på Hjørring Kommunearkiv, hvor hun har haft sit eget lille skoletjeneste-tilbud. Her har eleverne, iført hvide handsker og en god portion ærefrygt, kunne gå på opdagelse, for eksempel i arkivets gamle skole protokoller.

”Jeg håber på fortsat at kunne lave nogle spændende tilbud, hvor jeg bringer museet til den enkelte skole - for eksempel i form af opgaveløb og guidede ture i de enkelte byer, så eleverne kan få kendskab til de mange sjove og lærerige historier, der knytter sig til lige præcis deres by” udtaler Lone, der gennem sine mange år på arkivet allerede kender de mange gode historier, som selv de små byer har at byde på. Hun håber på, at skoletjenestens tilbud fremover også kan tage udgangspunkt i koblingen mellem den lille lokale historie og de store nationale og globale begivenheder.

Allerede i juni får skolerne mulighed for at booke Lone, da hun laver et særtilbud om verdens epidemier før og nu. Her kan børnene lære om historiske epidemier, så som den spanske syge og arbejde med den historie, som udspiller sig for øjnene af dem netop nu - i form af coronaepidemien.

Nøgleord

Kontakter

Ved yderligere oplysninger kontaktes Gitte Adamsen, +45 41223584

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørringmodellen og Ungegarantien får flere i job og uddannelse25.9.2020 09:35:23 CESTPressemeddelelse

Hjørring Kommune er trods corona-krisen lykkedes med markant at nedbringe antallet af borgere på kontanthjælp og at bringe flere borgere i job og uddannelse. - Beskæftigelsesindsatsen har grundlæggende to formål; dels at sikre virksomhederne den rette kvalificerede arbejdskraft og dels at forebygge langtidsledighed. Det er opfyldelsen disse to formål vi i Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget skal og vil måles på – det er så at sige vores benchmark, siger formand for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget i Hjørring kommune, Thomas Klimek (S) på baggrund af de seneste tal for antallet af borgere på kontanthjælp. Antallet af jobparate borgere på kontanthjælp er således faldet fra 188 i august 2019 til nu 133 i august 2020, hvilket svarer til en nedgang på knapt 30 pct. Dette er en markant bedre udvikling sammenlignet med tallene for landsplan og for de øvrige kommuner i Nordjylland. Samtidig er det lykkedes at få flere unge i job og uddannelse i den samme periode, ikke mindst som følge

Tiltag i Hjørring Kommune på baggrund af stigende smittetal11.9.2020 16:11:45 CESTPressemeddelelse

De seneste smittetal fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at smittetallet i Hjørring Kommune fortsat er højt og desværre også stigende. Smitten er geografisk spredt rundt i kommunen på fortrinsvis voksne og ældre borgere. Over halvdelen af de nye smittede inden for den seneste uge er fra Hirtshalsområdet. - Derfor er nu helt afgørende, at alle borgere i Hjørring Kommune hjælper til med at mindske risikoen for yderligere smittespredning. Vi skal hjælpe hinanden ved at holde afstand, huske god håndhygiejne og være ekstra opmærksomme på at gøre rent på de steder, som mange personer rører ved. Det er nu, at vi igen skal tage fat i os selv og holde fast i de kendte gode vaner, så vi kan standse smittespredningen og få antallet af smittede til igen at falde, siger borgmester Arne Boelt. - Da en stor del af de smittede kommer fra Hirtshals-området, vil jeg gerne komme med en særlig opfordring til borgerne i Hirtshals om at have fokus på retningslinjerne og bruge regionens mobile testenhe

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum