Egedal Kommune

Skoleskak skal styrke eleverne fagligt og socialt

Del

Det nye skoleår starter i skoleskakkens tegn. I august er 59 lærere og pædagoger fra alle Egedals skoler på skoleskaklærer-uddannelse, hvor de skal lære at styrke elevernes trivsel, koncentration og matematik-kompetencer med skakbræt og brikker som værktøj.

Uddannelsen er led i en satsning på skoleskak som metode til at styrke både elevernes sociale fællesskaber og faglige niveau. 

- Skak er et effektfuldt socialt redskab med tydelige rammer og regler, som mange børn trives i. Samtidig kan det give et løft til elever, som har brug for flere faglige udfordringer, og som vil få udfordret deres matematikkompetencer bredt med bl.a. taktik og rummelig forståelse. Og så er skoleskak med til at give eleverne en mere varieret og legende skoledag, siger Lone Kvist, centerchef for Skole og Dagtilbud.

Positivt for fællesskabet
På Balsmoseskolen i Smørum har man over en treårig periode arbejdet systematisk med skoleskak, og det har givet mange positive resultater:

- Eleverne får erfaringer med at løse problemer og tænke både matematisk og kreativt. Det styrker deres koncentration og evne til at fordybe sig, og så bidrager det positivt til fællesskabet at træne hjernen sammen med andre, forklarer Henriette Andersen, pædagogisk daglig leder på Balsmoseskolen.

Hun tilføjer, at skoleskak også giver gode deltagelsesmuligheder for skolens elever med autismespektrum-forstyrrelser, som samtidig får trænet deres personlige kompetencer.  

Bag uddannelsen af de 59 undervisere står Dansk Skoleskak, som arbejder for at styrke børn og unges faglige, sociale og mentale udvikling.

- Det er stærkt med en kommune, der har det lange lys tændt og vælger at skabe kvalitet og systematik i en bred indsats for kommunens skoler fra dag 1. Det er et positivt og bæredygtigt træk, siger Mikkel Nørgaard, læringschef i Dansk Skoleskak.

For mere information, kontakt kommunikationspartner Sara Ravnmark på tlf. 7259 6236.

Billeder

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Regeringsudspil om infrastruktur – ja tak til en grøn Frederikssunds-motorvej8.4.2021 13:48:19 CEST | Pressemeddelelse

Der er begejstring i Egedal over det nye infrastrukturudspil. Regeringen lægger op til, at der bliver plads til at færdiggøre Frederikssunds-motorvejen. Dermed kan borgere og virksomheder i Egedal forhåbentlig endelig sige farvel til den halve løsning, som motorvejen hidtil har været. Der kan nu også banes vej for grønne løsninger, som kan understøtte den miljøvenlige privatbilisme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum