If Skadeforsikring

Skolers aftaler for IT-udlån er ikke gyldige

Del

Skoler udlåner IT-udstyr for et 3-cifret millionbeløb til eleverne. Mange forældre har skrevet under på kontrakter, der pålægger eleven ansvar og erstatningspligt overfor skolen. Men i de fleste tilfælde er disse kontrakter ikke gyldige.

I de kommende uger får mange skoleelever udleveret iPads og skolecomputere på landets folkeskoler.

Siden IT-udlån blev del af skolernes undervisningsmateriale, har mange forældre skrevet under på aftaler, hvori der står, at eleven er ansvarlig og erstatningspligtig over for skolen, hvis udstyret beskadiges, bortkommer eller bliver stjålet.

Men i de fleste tilfælde er kontrakterne ikke gyldige.

Er barnet uden skyld i, at udstyret bortkommer eller går i stykker, er det skolen selv, der skal erstatte det udlånte udstyr.

- Hvis skoletasken bliver stjålet eller hvis der er indbrud hjemme, og tyven løber med skolens iPad, så er skolen selv erstatningspligtig, uanset om eleven og forældrene har skrevet under på en aftalekontrakt, forklarer kommunikationschef hos If, Birgitte Ringbæk.

Problemstillingen er blevet prøvet ved Ankenævnet for Forsikring, hvor en elev havde fået stjålet sin taske med skolebøger og skolens iPad. Her var konklusionen, at skolen var erstatningsansvarlig.

- En del forældre er ikke klar over kendelsen fra Ankenævnet, og har derfor stadig den tro, at de skal erstatte udstyret ved tyveri eller hændelige uheld, siger Birgitte Ringbæk.  

Selvom skolerne i de fleste tilfælde er ansvarlige for at erstatte det udlånte IT-udstyr, pointerer If Skadeforsikring, at det enkleste er at få indboforsikringen til at dække skaden eller tyveriet. Og det er muligt hos flere selskaber.

- Sagen kan blive bøvlet, hvis der opstår uenighed om hvordan udstyret er forsvundet eller gået i stykker. Vil man undgå at havne i en strid med skolen, er vores råd, at man tjekker om sin indboforsikring dækker udlånt it-udstyr, eller spørger hvilke løsningsmuligheder selskabet tilbyder for udlånt IT-udstyr, siger Birgitte Ringbæk fra If Skadeforsikring.

En indboforsikring dækker som udgangspunkt private ejendele. Skolens IT-udstyr er udlånt, og kan derfor ikke anses for at være privat ejendele. Derfor kan en udvidet dækning være nødvendig i nogle forsikringsselskaber.

Hvis en elev med vilje ødelægger udstyret eller selv er skyld i skaden, er sagen en anden. Så vil barnet typisk have erstatningsansvar.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om If Skadeforsikring

If Skadeforsikring
If Skadeforsikring
Stamholmen 159
2650 Hvidovre

http://www.if.dk/

If er Nordens største skadeforsikringsselskab og forsikrer det, der er værdifuldt i livet: Mennesker, dyr, boliger, biler og dine ting. If sørger også for at virksomheder får forsikret deres værdier og aktiviteter, så de kan fungere som normalt, selvom de skulle få en skade. Takket være 6.800 dygtige medarbejdere, heraf ca. 600 i Danmark, kan 3,6 millioner kunder i Norden og Baltikum føle sig trygge ved, at de vil få den hjælp de har brug for, hvis noget skulle ske. If er medlem af Garantifonden for skadeforsikringsselskaber og er ejet af den finske finanskoncern Sampo.

Følg pressemeddelelser fra If Skadeforsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra If Skadeforsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum