Esbjerg Kommune

Skoler slap kunsten fri

Del
I går var det tid til at løfte sløret for Urbanskolens nye flotte kunstværker. På skolens Tour de Kunst blev tre lokale kunstneres værker vist frem, og Urbanskolen slog sin status som kommunens kulturprofilskole fast.
Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune

I går var der fernisering på Urbanskolens tre skoler i Esbjerg. De lokale kunstnere René Holm, Lotte Lambæk og Sara Vilslev har nemlig skabt værker til Præstegårdsskolen Urban, Rørkjær Skole Urban og Danmarksgades Skole Urban, så skolernes børn kan møde kunst hver eneste dag.

Værker lyste op

Under et stort neonskilt med teksten ”The Dream is yours” indviede borgmester Jesper Frost Rasmussen de nye lysværker på Præstegårdsskolen. Kunstværkerne begynder allerede på ydersiden af bygningen og leder så vej gennem foyeren til skolens festsal. På årets korteste dag lyste René Holms værker op i vintertusmørket og viste de håb og drømme, skolens børn har bidraget til kunstværket med.

I sin tale til skolens børn lagde borgmester Jesper Frost Rasmussen vægt på betydningen af kunst og kultur i hverdagen.

”I oplever kulturen omkring os og bruger kreativiteten til at lære, udvikle jer og forstå vores demokrati og samfund. Det, tror jeg, kan være med til at åbne for nye perspektiver på verden,” sagde borgmesteren.

Børn fra Specialcentret på Præstegårdsskolen var i forreste række med en fremvisning af stomp for de fremmødte børn og gæster.

Kunst i tunnellen

Herefter fortsatte indvielsen på Rørkjær Skole, hvor Lotte Lambæks store mosaikværk ”Vi er stjernestøv” blev afsløret i tunnellen ud mod Ringen. Selve indvielsen blev foretaget af formanden for Kultur & Fritidsudvalget, Jakob Lose, og skolens kor slog den glade stemning an.

På Danmarksgades Skole måtte alle skolebørn efter taler og sang ud at gå en omgang om skolen for at få alle Sara Vilslevs værker med – lige fra det lysende skilt over porten til en hel stime af keramikfisk produceret af skolens børn sammen med kunstneren.

Sammen om et kunstværk

Elevrådsformand Cornelia Mosegaard Finsen talte også til ferniseringen og var ikke i tvivl om, at kunstværket har gjort en forskel på Danmarksgades Skole.

”Det var faktisk ret fedt, at vi kunne være sammen om at lave et kunstværk, der er til gavn for hele skolen. Det betyder noget for stemningen, når der hænger noget på væggene på skolen og i lokalerne,” sagde elevrådsformanden.

Med de nye kunstværker af de tre lokale kunstnere er det let at se, at Urbanskolen er Esbjerg Kommunes profilskole for kultur. Kunstværkerne er alle placeret, så det er muligt for alle og enhver at nyde dem udefra, og er et oplagt mål for en gåtur i juledagene.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, jesra@esbjerg.dk, tlf. 27 24 18 00

Karen Jermiin Nielsen, udviklingskonsulent i Kultur & Projekt, kan11@esbjerg.dk, tlf. 21 22 63 52

Billeder

Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune
Download
Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune
Download
Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune
Download
Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Foreningers ønsker til enklere administration er nu kortlagt21.3.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Manglende information om baggrunden for regler eller misforståelse om, hvad reglerne egentligt er, medvirker til foreningernes oplevelse af bureaukrati. Samtidig vil foreningerne gerne inddrages og tage mere ejerskab. Det viser en kortlægning, som er første skridt på vejen mod at gøre det lettere at være forening i Esbjerg Kommune. Kultur & Fritidsudvalget vil nu sammen med foreningslivet arbejde videre med at forenkle administrationen på området.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum