L&F

Skolelever skal mere på landet

Del

Der er dejligt på landet. Det får endnu flere danske skoleelever nu at opleve i egne gummistøvler. Antallet af skoleklasser der vil på gårdbesøg er steget med 40 procent på bare et år. Det viser nye beregninger fra Landbrug & Fødevarer, der står for kontakten mellem skole og landbrug.

Hvorfor har køerne prismærker i ørerne? Og kommer ægget virkelig ud af numsen på hønen? Disse spørgsmål får endnu flere skolebørn nu mulighed for at få svarene på.

Antallet af danske skoleklasser der booker et gårdbesøg er nemlig steget med 40 procent på et år. Det viser beregninger fra Landbrug & Fødevarer der blandt andet står for kontakten mellem skole og landbrug. I perioden 1. januar til 12. april 2015 var der på landsplan booket 182 gårdbesøg. I år er tallet 261.

Projektchef Ida Binderup, som er ansvarlig for Landbrug & Fødevarers skoletjeneste, glæder sig over at flere børn nu får mulighed for på tæt hold at opleve, hvor den mad de spiser hver dag kommer fra.

- Det er vigtigt at børnene lærer, hvordan fødevarerne bliver til og senere hvordan de tilberedes, så de bliver bedre rustet til at lave mad selv. Vi ved, at at hvis børn får et godt fødevarekendskab og lærer at lave mad selv, så er de langt bedre stillet i forhold til at undgå fedme og usund livsstil senere i livet, siger hun.

Årsagen til den markante stigning i antallet af gårdbesøg skal først og fremmest findes i den nye skolereform, mener Ida Binderup.

- I den står skrevet at skolen skal samarbejde mere med det omgivende samfund. Samtidig er der mål for at børnene skal lære om ’menneskets samspil med naturen’ eller om ’menneskers udnyttelse af naturgrundlaget’. Helt konkret er det at lære om husdyrene, og om hvor og hvordan de lever og hvad der skal til for at de giver mælk eller kød. Alt det kan børnene lære på et gårdbesøg, siger hun.

Landbrug & Fødevarer har netop udgivet undervisningsbogen ”Mad fra Landet”, der skal forberede de mindste skolebørn til turen på landet.

-Vi har længe manglet det gode materiale til de mindste elever. Det har vi nu. Det er en enkel og letlæselig bog om, hvor vores mad kommer fra. Hvordan bliver en gris for eksempel til frikadeller og kan man virkelig spise det der gror på markerne? Bogen kan børnene selv læse og så er de klar til at trække i gummistøvlerne og komme en tur på landet, siger Ida Binderup.

Både bogen "Mad fra landet" og gårdbesøgene er gratis for skoleklasser.

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum