Skoleeleverne i Guldborgsund har fået et fælles elevråd

Hvordan får man mere bevægelse i skolen? Og hvordan arbejder man for, at alle elever oplever et synligt fælleselevråd? Rummet var fuld af engagement og energi, da de 24 elevrådsrepræsentanter fra de fleste af folkeskolerne i Guldborgsund torsdag mødtes på rådhuset i Nykøbing for at nedsætte et fælles elevråd. Her lagde medlemmerne også de første planer for fælleselevrådets kommende arbejde.
Fælleselevrådet er elevernes samlede talerør, og her er det netop emner som bevægelse og et synligt fælleselevråd, der optager alle, uanset hvor man bor og går i skole, siger den nyvalgte formand, Helena Neamann Andersen fra Stubbekøbing skole. Det er derfor også disse emner, fælleselevrådet kaster sig over som noget af det første.
”Det er vigtigt, at vi får rørt os i løbet af dagen. Jeg synes, at der skal være flere små pauser i løbet af en skoledag. Gerne med kontrolleret fysisk aktivitet på tværs af klasserne,” siger Helena.
Næstformand Frederik Ubbesen glæder sig til at komme i gang med arbejdet.
”Fælleselevrådet står altid til rådighed for politikerne, hvis de mangler gode ideer og input fra elevsiden. Jeg glæder mig til at hjælpe de lokale elevråd i Guldborgsund Kommune, eleverne og den nyvalgte formand med at få mere indflydelse på vores skoledag,” siger Frederik fra Møllebakkeskolen.
Simon Hansen, formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget, ser mange fordele ved, at eleverne organiserer sig.
”Demokrati i Guldborgsund er ikke kun for politikerne i byrådet. Det er meget vigtigt, at eleverne oplever at være en del af demokratiet. Gennem fælleselevrådet oplever eleverne, at deres mening tæller. Det gør mig oprigtig glad at se det engagement og den energi eleverne har. Fælleselevrådet giver eleverne indflydelse på deres egen hverdag og skolegang. Det er vigtigt for at skabe den bedst mulige hverdag for eleverne. Som en bonus styrker det den demokratiske forståelse og deltagelse på skolerne helt konkret, og samtidig styrker det den almene demokratiske dannelse af vores unge borgere, " siger Simon Hansen.
Elevrådet er blevet til med hjælp og opbakning fra kommunens forvaltning og organisationen Danske Skoleelever. Elevorganisationen stod også for en stor del af dagens program.
”Det har været en fornøjelse at være med til at starte det fælleselevråd op her i Guldborgsund Kommune. Elevrådsrepræsentanterne har været nysgerrige, engagerede og arbejdsomme. Jeg håber, de opnår deres mål om at være synlige, så Guldborgsund de næste mange år vil have et fælleselevråd, der kan være med til at støtte de lokale elevråd ude på skolerne” siger Maria-Celina fra Danske Skoleelever.
FAKTA – Fælleselevrådet
- Et fælleselevråd samler de lokale elevråd på alle skoler i et kommunalt elevorgan, der kan udtrykke holdninger og komme med forslag og ideer på vegne af alle eleverne i kommunen. Fælleselevrådet kan høres om eksempelvis den kommunale skolestrategi, skolepolitik og andet.
- Fælleselevrådet består af i alt 28 medlemmer, to repræsentanter fra hver skole. Elevrådsformanden og næstformanden. Fælleselevrådsrepræsentanter skal gå i 6. klasse eller derover.
- Fælleselevrådet mødes minimum fire gange om året. Der kan derudover holdes møder efter behov.
- Hvert år er der valg til formandskabet. Formandskabet består af en formand, en næstformand og en sekretær.
- Formandskabet i Guldborgsund Fælleselevråd består af:
o Helena Neamann Andersen fra Stubbekøbing skole (formand)
o Frederik Ubbesen fra Møllebakkeskolen (næstformand)
o May-Britt Hermann (sekretær)
Kontakter
May-Britt Hermann, mher@guldborgsund.dk, 25182359
Billeder
Information om Guldborgsund Kommune
Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune
Tæt samarbejde med boligselskaber skal bidrage til endnu mere udvikling i Guldborgsund30.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Guldborgsund Kommune og de almennyttige boligselskaber har netop underskrevet en ny fireårig samarbejds- og rammeaftale. Aftalen understreger det gode samarbejde og sikrer et fortsat tæt fællesskab om udviklingen af kommunen som helhed.
Ny strategisk plan for handicapområdet30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den hidtidige handicappolitik i Guldborgsund Kommune fra 2013 erstattes nu af en strategisk plan for handicapområdet.
Udvalg vedtager navneændring: Fra plejecenter til plejehjem26.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Navneændring på ældreområdet betyder, at plejehjem erstatter plejecenter. Ældre og Omsorgsudvalget har besluttet, at der er behov for en navneændring, der har fokus på hjemlighed.
Slagterigrunden bliver en grøn indgang til havnen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det tidligere slagteri på den sydlige del af havnen i Nykøbing Falster er nu revet ned. Enkelte mindre bygningsdele er bevaret, og får nyt liv som orangeri og cykelparkering. Hele området omdannes til en grøn og indbydende indgang til hele havneområdet.
Sakskøbing får nyt liv gennem fem nye byprojekter25.6.2025 10:42:47 CEST | Pressemeddelelse
Guldborgsund Kommune er nu klar med en investering på over 4,4 millioner kroner i fem konkrete projekter, der skal gøre Sakskøbing grønnere, mere indbydende og trygt. Alt sammen baseret på borgernes egne ønsker og idéer. Projekterne sker som en del af kommunens områdefornyelse Sakskøbing Byrum.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum