MSC – Marine Stewardship Council

Skoleelever skal have mere viden om livet i havet

Del

Den internationale miljømærkningsorganisation MSC lancerer i dag den danske udgave af et nyt undervisningsmateriale, rettet mod at øge elevernes viden om livet i havet.

Undervisningsfilmen "Min far er fisker"
Undervisningsfilmen "Min far er fisker"
Materialet skal hjælpe og inspirere lærere til at udbrede kendskabet til, hvordan vi alle kan bidrage til at nå FN’s Verdensmål nr. 14 om et levende hav.
 
- "Vi har udviklet dette materiale fordi vi tror, vi kan bidrage med vores indgående kendskab til bæredygtigt fiskeri og udnyttelse af marine ressourcer", siger landechef i MSC, Ole Schmidt.
De seneste år har der været en stigende opmærksomhed om havenes tilstand og om den vitale rolle de spiller i forhold til klima og forsyning med fødevarer.
 
- ”Flere og flere har fået øjnene op for det enorme pres vores have er udsat for, og derfor er det ekstra vigtigt at bidrage til at sprede håb og se på de muligheder vi har for faktisk at nå Verdensmålene. I den sammenhæng mener vi, at det er vigtigt at skoleeleverne får kendskab både til problemer og løsninger”, siger Ole Schmidt.
 
Materialets omdrejningspunkt er en prisbelønnet kortfilm på 15 minutter (”Min far er fisker”), der behandler en række komplicerede emner på en måde så de bliver håndterbare for eleverne i folkeskolens ældste klasser.

- ”Det er vigtigt for os, at man ikke lader som om der er enkle løsninger på meget komplicerede problemstillinger. I stedet håber vi, at materialet kan give eleverne et indblik i, hvordan tingene spiller sammen, hvordan vi mennesker har indflydelse på naturen, og hvordan vi kan sikre at havets ressourcer bliver udnyttet bæredygtigt.”

- ”Havkundskab er fremtiden! Det er i hvert fald en del af løsningen. Med større kendskab til – og respekt for – vores have, vil også fremtidige generationer kunne spise sig mætte i de sunde fødevarer vi får fra havet", siger Ole Schmidt

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Undervisningsfilmen "Min far er fisker"
Undervisningsfilmen "Min far er fisker"
Download

Links

Information om MSC – Marine Stewardship Council

MSC – Marine Stewardship Council
MSC – Marine Stewardship Council
Marine House, 1-3 Snow Hill
FC1A-2DH London

http://www.msc.org
Fakta for skoler og lærere.
 
Undervisningsmaterialet skal hjælpe lærere i folkeskolens udskoling med at undervise om livet i havet og bæredygtigt fiskeri. Materialet kan tilpasses såvel natur- som samfundsfag og kan hentes gratis på MSCs hjemmeside
 
denne rapport er der flere oplysninger om MSCs arbejde med de 17 verdensmål.
 

Om Marine Stewardship Council (MSC)

Marine Stewardship Council (MSC) er en international Non-Profit organisation, der står bag MSC-mærket, der er kendetegnet af en blå fisk. MSC driver et globalt program, hvor vi samarbejder med vores partnere om at fremme bæredygtige fiskeriprincipper for fisk og skaldyr over hele verden. MSC blev etableret for 20 år siden og er i dag verdens mest anerkendte certificeringsprogram for bæredygtigt, vildtfanget fisk og skaldyr.

For at blive solgt med MSCs blå fisk skal fisk og skaldyr komme fra et fiskeri, der er certificeret af en tredjeparts certificeringsorganisation efter MSC´s fiskerimiljøstandard for bæredygtigt fiskeri.

Standarden sikrer:

  • At fiskebestandene er bæredygtige/er fra en sund bestand - der er nok fisk tilbage i havet for at reproducere.
  • At havmiljøet bevares, så det kan understøtte livet i havet.
  • At fiskeriet har implementeret effektive forvaltningsplaner, der sikrer at man hurtigt kan reagere ved ændringer i status quo.

Mere end 390 fiskerier i over 35 lande er certificeret i henhold til MSCs standard. Disse fiskerier står for ca. 15 procent af den globale fangst af fisk og skaldyr. Mere end 41.000 fiske- og skaldyrsprodukter verden over bærer MSCs miljømærke. For yderligere oplysninger besøg www.msc.org.

Følg pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

MSC giver Årets Guldfisk til LETZ SUSHI for arbejdet med at fremme bæredygtig fisk og skaldyr i restaurantverdenen12.11.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Med sit vedholdende fokus på bæredygtighed, ansvarlighed og økologi, hvad enten det angår fisk, ris eller emballage, har LETZ SUSHI taget faklen og vist hvor langt man kan komme med og på stærke værdier, der hjælper verden i den rigtige retning. Derfor modtog restaurantkæden onsdag en pris fra non-profit organisationen Marine Stewardship Council (MSC), ved MSC’s årsmøde i Aalborg.

Ny MSC-fiskeristandard vil drive fremskridtet inden for bæredygtigt fiskeri, siger CEO26.10.2022 12:00:29 CEST | Pressemeddelelse

Marine Stewardship Councils (MSC) lancerer i dag sin nye globale bæredygtighedsstandard for vildtfangede fisk og skaldyr. Den nye MSC-standard sikrer, at fisk og skaldyr, der sælges med det blå miljømærke, fortsat vil komme fra fiskerier som er verdensledende inden for bæredygtighed, da standardens krav til beskyttelse af havets dyreliv, fiskebestande og økosystemer er blevet stærkere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum