Frederikshavn Kommune

Skoleelever i Frederikshavn Kommune får invitation til erhvervslivet

Del

Frederikshavn Kommunes nye erhvervsplaymaker vil bringe skoleelever og virksomheder sammen: Gennem undervisning og møder skal parterne finde hinanden i varige venskaber, der skal føre til job

Når skolernes ældste klasser er på virksomhedsbesøg ender det ofte med en hurtig rundtur på lageret og en sodavand i kantinen. Det vil Frederikshavn Kommunes erhvervsplaymaker gøre op med. I kampen om de unges opmærksomhed skal der tages nye midler i brug, og med ansættelse af erhvervsplaymakeren har Frederikshavn Kommune taget det første skridt. Nu er arbejdet tilrettelagt til at tage det næste:

”Jeg er ansat til at bygge bro mellem skoler og erhvervsliv, for at kvalificere de unges viden om mulighederne for job og uddannelse indenfor kommunegrænsen. Jeg vil gennem mit arbejde fokusere på forløbet mellem folkeskole og erhvervsliv og skabe kontakt mellem de to parter. Helt konkret vil jeg efter sommerferien sætte fx virksomhedsbesøg i værk, hvor skoleeleverne forberedes på forhånd, så de er motiverede, når de mødes med og præsenteres for alle de forskellige jobfunktioner på en virksomhed. Det giver dem bedre forudsætninger for at stille kvalificerede spørgsmål og opleve selve jobfunktionerne i aktion. Jeg håber, at det sidste såkaldte ”sodavandsbesøg” er foretaget i denne kommune,” siger Tommy Lund Christensen, der er erhvervsplaymaker i Frederikshavn Kommune.

Formålet er at de unge mennesker og erhvervslivet i kommunen skal lære hinanden at kende, så de fremover kan finde hinanden igen i forbindelse med uddannelse og job. Erhvervsplaymakeren er derfor i gang med at invitere alle virksomheder til samarbejde om brobygningsforløb i udskolingsklasserne. Så hvis man som virksomhed har interesse i at komme i kontakt med de unge, så er det nu man skal slå til. Et andet tiltag er, at erhvervsplaymakeren sammen med Erhvervshus Nord fx vil sætte fokus på udvalget af valgfag i folkeskolens ældste klasser og med udgangspunkt i Frederikshavn Kommunes fire vækstspor - turisme, maritime, fødevarer og energi - skabe undervisningspakker, der er lette at gå til for den enkelte klasse og lærerteam.

”Det er vigtigt for Frederikshavn Kommune også at opretholde et højt akademisk kompetence niveau. Og brobygnings forløbene i virksomhederne skal i den forbindelse være med til at give de unge kendskab til alle de muligheder for job, der findes i nærområdet. Dem skal de kende, inden de eventuelt forlader kommunen for at tage en videregående uddannelse et andet sted, så de er klar over hvilke muligheder, der er, og får de bedste betingelser for at vende tilbage,” siger Tommy Lund Christensen. Frederikshavn Kommune har en uddannelsesstrategi, der går ud på at 45 procent af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsfaglig uddannelse for at komme manglen på kvalificeret arbejdskraft i møde. Samtidig ønsker Frederikshavn Kommune at fastholde og tiltrække unge til kommunen.


For yderligere oplysninger kontakt:

Tommy Lund Christensen, erhvervsplaymaker, Frederikshavn Kommune, +45 5171 1408

Nøgleord

Billeder

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum