Haderslev Kommune

Skoleelever går i stemmeboksene

Del

De ældste elever på fem af Haderslev Kommunes skoler går torsdag den 2. februar til valg. Valgdagen åbnes af en række lokalpolitikere og er kulminationen på tre uger med valgkamp og demokratiundervisning.

Der er kortere skoledage, hårdere straffe og aktiv dødshjælp på dagsordenen, når Ungeuniverserne går til valg på Lagoniskolen, Louiseskolen, Gram Skole, Fællesskolen Favrdal-Fjelstrup og Sønder Otting Skole.

Efter tre uger med valgkamp, mærkesager, debatter og demokratiundervisning er det tid til at sætte sit kryds med alt, hvad det indebærer af valgkort, stemmeurner og festtaler.

På Fællesskolen Favrdal-Fjelstrup er det borgmester H. P. Geil, der åbner ballet. Han ser skolevalget som en del af et vigtigt fokus på demokratiet i 2017.

”I et år, hvor vi både har haft demokratikonference og skal til kommunalvalg, synes jeg det er herligt, at man også får demokratiet helt ud på skolerne”, siger han.

Skolevalget er en landsdækkende begivenhed, som er betalt af Folketinget og Undervisningsministeriet, og det har til formål at sikre en fortsat høj valgdeltagelse ved de danske valg. Ved skolevalget kan eleverne stemme på de 10 partier, som også stiller op til Folketinget.

”Det er jo godt, at man kommer i gang med de her ting tidligt, for det er noget af det, der gør, at vi kan blive ved med at have et sundt demokrati i Danmark. Så jeg håber meget, at eleverne har taget det til sig og går op i det”, siger H. P. Geil.

Om skolevalg:

  • Skolevalg er en landsdækkende begivenhed, som kommer fra Valgretskommissionen, der blev nedsat af Dansk Ungdoms Fællesråd efter kommunalvalget i 2009. Skolevalg er finansieret af Folketinget og Undervisningsministeriet og har til formål at sikre et fortsat høj valgdeltagelse ved danske valg.
  • Når stemmerne er talt op den 2. februar, afsløres valgresultatet i en livesending fra Landstingssalen på Christiansborg, hvor alle ungdomspartierne er samlet. Her vil Peter Falktoft og Esben Bjerre gennem to timer styre slagets gang med omstillinger til unge rundt om i landet og snak med politikere på Christiansborg. Det hele kan følges på DR3 og dr.dk den 2. februar kl. 19-21.

Find flere pressebilleder til fri afbenyttelse her.
Fotocredit: Tobias Selnaes Markussen

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum