Skole OL-finalen i Børnenes Hovedstad bidrager til integrationen
Når Skole OL-finalen om lidt igen kommer til Børnenes Hovedstad, er der brug for hjælp fra masser af frivillige, men det er ikke kun Skole OL-finalen, der får noget ud af de frivilliges hjælp. De frivillige selv bliver også en del af et fællesskab – og for de frivillige fra Billund Ungdomsskoles internationale klasse giver det også succesoplevelser og et godt indblik i frivilligt arbejde i Danmark.

Det kan godt føles lidt grænseoverskridende at skulle forklare en hel flok danske børn, hvad en aktivitet til Skole OL-finalen går ud på, når man er flygtning og kun har været i gang med at lære det danske sprog i et års tid eller mindre. Sådan er virkeligheden dog, når elever fra den internationale klasse på Billund Ungdomsskole er frivillige til Skole OL-finalen i Børnenes Hovedstad – og ifølge deres lærer, Søren Augustinus, finder de fleste ud af, at det slet ikke er så farligt, som frygtet.
”Vores elever vil gerne bruge det danske sprog, men i klassen kan man nemt komme til at tale sit modersmål med sidemanden. Når de står ved en aktivitet til Skole OL-finalen, er de nødt til at tale dansk, og så får de en succesoplevelse, når de finder ud af, at det ikke var så slemt, som de frygtede,” siger Søren Augustinus, pædagog i den internationale klasse på Billund Ungdomsskole.
Flygtninge bliver introduceret til frivilligt arbejde og foreningsliv
Søren Augustinus fortæller, at det frivillige arbejde giver eleverne noget godt socialt, hvor de er sammen om at gøre noget for andre. Det giver dem noget at snakke om, og de er glade for ansvaret og for at være en del af en større sammenhæng. Samtidig kan de også se, at de unge flygtninge får styrket deres selvtillid og trænet deres arbejdskompetencer.
Han fortæller desuden, at eleverne har taget rigtig godt imod at være med som frivillige, og at flere af dem har opsøgt andre former for frivillighed efterfølgende. Der er bl.a. flere, der er blevet en del af Ungenetværket, hvor de er med til at skabe noget for andre. Samtidig oplever flere også, at frivilligt arbejde er med til at åbne nogle døre, så det er nemmere at få et netværk.
Hos Skole OL er de også glade for, at det frivillige arbejde kan bidrage til noget større.
”Det er kommet helt bag på os, at vores arrangement på den måde kan sprede ringe i vandet, og at så mange får glæde af at være en del af Skole OL. Det er vigtigt for os, at alle vores frivillige får en god oplevelse med Skole OL, og når de så samtidig kan udvikle sig personligt og få succesoplevelser med sig hjem, er det bare fantastisk,” siger Francesca Alesci, frivilligkoordinator hos Skole OL.
Billund Ungdomsskoles internationale klasse består af flygtninge i alderen 17-24 år, der kommer fra flere forskellige lande. De går i klassen for at få en 9. klasses afgangseksamen, og en del af deres undervisning består også i at få indblik i det danske foreningsliv og mulighederne for frivilligt arbejde.
Det får de bl.a. ved at være med som frivillige til Skole OL-finalen. Sidste år hjalp de ved klatrevæggen, og i år skal stå ved sideaktiviteterne mega bordfodbold og oppustelig basketballbane – og derudover hjælper de også med at stille op inden finalerne.
Fakta:
- Der er i år over 400 frivillige til Skole OL-finalen – heraf er nogle af dem elever fra den internationale klasse på Billund Ungdomsskole
- Billund Ungdomsskoles internationale klasse er en del af Ungdomsskolens heltidsundervisning. Klassen består af 17-24-årige flygtninge, der er i gang med at tage en 9. klasses afgangseksamen
- Eleverne fra den internationale klasse var også med som frivillige til Skole OL-finalen sidste år
- Læs mere om Skole OL-finalen på: https://www.billund.dk/skoleol/
Kontakter
Anne Maarbjerg RasmussenKommunikationskonsulent
Tlf:20 42 84 85ammr@billund.dkBilleder

Links
Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune
Legens Festival er godt på vej i Hejnsvig9.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Elever fra 7. klasse på Hejnsvig Skole er godt i gang med forberedelserne til Legens Festival, som afholdes den 11. juni. En festival, hvor legen bliver hyldet på tværs af Billund Kommunes skoler og dagtilbud. I Hejnsvig planlægger skolen og børnehaven bl.a. et optog gennem byen, en fremvisning for forældrene og en filmpremiere.
Søg støtte til arrangementer under Grindsted Festuge 20258.5.2025 13:20:47 CEST | Pressemeddelelse
Lokale aktører kan nu søge Grindsted Festugepuljen og blive en del af festugeprogrammet, der finder sted fra den 20. til 31. august. Ansøgningsfristen er den 1. juni 2025.
Spørgeskemaundersøgelse kortlægger livet i Billund Kommune5.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvordan er det at bo og arbejde i Billund Kommune, og hvor bredt er kendskabet til kommunens rolle som hjemsted for Børnenes Hovedstad? Det har Billund Kommune spurgt både borgere og medarbejdere om, og resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen ligger nu klar.
Ny børneskabt festival på vej: Skole- og dagtilbud skal afholde Legens Festival30.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Leg åbner en verden af muligheder for børn og unge, og der er indført en legende tilgang på tværs af dagtilbud og skoler i Billund Kommune. Det bliver markeret med Legens Festival den 11. juni, hvor legen bliver hyldet som en årlig tilbagevendende begivenhed for skoler og dagtilbud i Billund Kommune.
Kids Tour kommer til Grindsted24.4.2025 10:11:15 CEST | Pressemeddelelse
Grindsted danner igen i år rammen for Danmarks største og sjoveste cykelløb for børn, når Kids Tour kigger forbi den 17. maj. Her får børn i alderen 3-10 år mulighed for at være cykelstjerner for en dag.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum