DI Skive Viborg

Skives jobcenter blandt landets bedste

Del

Virksomhederne i Skive er meget tilfredse med kommunens service, når de står og mangler dygtige hænder og hoveder. Det svarer de i DI’s årlige undersøgelse af den service og de forhold, som kommunen byder dem. Det er særligt jobcentret, som virksomhederne er glade for.

Jobcenter Skive er landets syvendebedste jobcenter til at hjælpe virksomhederne med at skaffe de medarbejdere, de har brug for. I hvert fald når man spørger de lokale virksomheder, hvad de mener om jobcentrets service.

- Vores jobcenter i Skive er simpelthen i særklasse. Selvom der ikke er så mange ledige på hylderne, som jobcentret kan tage af, er de meget opmærksomme på, hvordan de så kan hjælpe vores virksomheder med at skaffe de medarbejdere, de mangler. Et konkret eksempel er PARTNER JOBmatch, hvor kommunen og virksomhederne er gået sammen om at hjælpe med at finde arbejde til ægtefæller, udtaler Morten Primdal, der er næstformand i DI Skive/Viborg.

Kommunens indsats for at skaffe flere medarbejdere til virksomhederne falder på et tørt sted. Ledigheden i Skive er nemlig blandt de laveste i landet – 3,3 pct. og dermed lavere end landsgennemsnittet på 4,3 pct. Det forklarer også, at knap halvdelen af virksomhederne i Skive peger på, at det er denne indsats, kommunen skal prioritere, hvis virksomhederne skal kunne vokse sig større.

Et andet område, som virksomhederne også kvitterer for, er, at kommunen gør plads til, at man både kan bo og drive virksomhed i byen. Det er Skive den 14. bedste kommune til, viser DI’s undersøgelse.

- Det betyder meget for vores virksomheder, at de har adgang til gode erhvervsgrunde, og at de kan udvide produktionen, når efterspørgslen på deres varer stiger. Det er i det hele taget en forudsætning for, at de kan vokse og skabe flere arbejdspladser. Og så skal Skive jo være en by, som både borgere og virksomheder kan se sig selv i. Den balance synes kommunen at være blevet bedre til at ramme. Det er Big Blue jo et enestående eksempel på, siger Morten Primdal.

Samlet set er Skive den 22. mest erhvervsvenlige kommune i Danmark, når alle erhvervsvilkår tælles sammen. Det er en lille tilbagegang med fem pladser siden sidste år, hvor Skive fik sit hidtil bedste resultat. Det skyldes især, at virksomhederne er blevet mindre tilfredse med kommunens samlede rammevilkår for at drive virksomhed.

Skive har igen i år en bedre placering end Viborg i DI’s undersøgelser af kommunernes erhvervsklima. Viborg når en 39. plads ud af undersøgelsens i alt 96 kommuner. Det er en fremgang på ti pladser i forhold til sidste år.

FACTS OM LE 2017

- DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2017, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er ottende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

- 7.600 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen i 2017. De har bl.a. vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur, kommunernes image mv.

- Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv

- 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner Læsø og Fanø deltager ikke.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt konsulent Dennis Jensen, deje@di.dk, tlf.: 2065 5202 eller pressekoordi-nator Jeanette Løv Rasmussen, jlra@di.dk, tlf.: 2347 7178.

Billeder

Links

Information om DI Skive Viborg

DI Skive Viborg
DI Skive ViborgFor yderligere information om DI Skive/Viborg:

Konsulent Dennis Jensen
Mail: deje@di.dk
Tlf. 3377 3896
Mobil: 2065 5202

Chefsekretær Lissen S. Bundgaard
Mail: lsb@di.dk
Tlf. 3377 3702

Følg pressemeddelelser fra DI Skive Viborg

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Skive Viborg

Virksomhederne trives i Skive Kommune3.9.2018 21:30pressemeddelelse

Skive Kommune er en af de mest erhvervsvenlige kommuner i landet. Skive havner i år på en 19. plads ud af de 93 kommuner, som indgår i Dansk Industris årlige måling af det lokale erhvervsklima. Det er tre pladser bedre end sidste år. - Vi har arbejdet målrettet sammen med Skive Kommune for at sikre, at virksomhederne har de bedste betingelser for at skabe vækst og arbejdspladser. Det kan aflæses direkte i denne undersøgelse, hvor virksomhedernes tilfredshed med den kommunale service er steget, siger formand Morten Primdal, DI Skive/Viborg. Ifølge de lokale virksomhedsledere er Skive Kommune især god til at hjælpe virksomhederne med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Virksomhederne er også tilfredse med niveauet for de kommunale skatter, afgifter og gebyrer. Kommunen opnår den tredjebedste score i landet, når virksomhederne vurderer forholdet mellem skatteniveau og service. Historisk set har kommunens image været et af de områder, som virksomhederne har vurderet dårligst. Indsatsen fo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum