Mybanker A/S

Skift bank: Morten fik ny bank og sparede penge

Del

Et stigende antal danskere lader bankerne konkurrere om deres privatøkonomi for at få bedre tilbud og mere luft i økonomien. Morten skiftede bank og fik 5.000 kr. mere til rådighed om måneden.

Det kan være dyrt for en husstand, hvis man ikke har de rigtige lån. Derfor kan det godt betale sig at tjekke markedet jævnligt for at se om det er muligt at få bedre forhold i en anden bank. Det gjorde Morten Pedersen fra Esbjerg, og han er i dag rigtig glad for at han i 2017 benyttede Mybankers Skift bank tjeneste, og fik tilbud fra flere banker. Han accepterede tilbuddet fra Arbejdernes Landsbank, som han er meget tilfreds med.

Ny bank – nye løsninger

”Vi har fået flere penge mellem hænderne og et bedre overblik over vores privatøkonomi. Rådgiveren i vores nye bank kom endda med nye løsninger, som vi ikke havde tænkt på selv,” siger Morten Pedersen. Han tilføjer, at selvom han nu har 5.000 kroner mere til rådighed hver måned, afdrager han stadig på lånet.

Det har således været en positiv oplevelse at møde bankrådgiveren i den nye bank, og netop bankrådgiverens kompetencer er en vigtig faktor, når bankkunder vælger ny bank. Det fremgår af Mybankers bankundersøgelse for 2018. Her ligger ’kompetent rådgivning og adgang til specialister’ blandt de tre vigtigste kriterier, når danskerne overvejer ny bank. Dermed angiver deltagerne i undersøgelsen at rådgivning nu er væsentligt mere vigtigt i forhold til da de svarede på samme spørgsmål i 2017. Det kan hænge sammen med, at det kan være svært selv at gennemskue de forskellige bankprodukter, deres priser og konsekvenserne ved at vælge dem. Derfor ønsker man i stigende grad en rådgiver, som man har tillid til og som kan forklare de mere vanskelige deltaljer.

Netbanken og prisen er også vigtig

En overskuelig netbank og konkurrencedygtige produkter er to andre kriterier, som deltagerne i bankundersøgelsen peger på som blandt de vigtigste, når de kigger efter en ny bank. Det er samme tendens som sidste år og understreger dermed, at det er faktorer, som betyder meget for mange bankkunder.

Den øgede digitalisering, hvor bankkunder i stigende grad benytter selvbetjeningsløsninger via netbanken, er formodentlig også grunden til at bankkunderne i undersøgelsen ikke vurderer, at fleksible åbningstider er så vigtige for deres valg af bank.

Blandt andet derfor kan det være en god ide at gøre som Morten Pedersen og mange andre danskereog tjekke bankmarkedet jævnligt og gennemgå de løsninger og priser, som er på markedet.

Om Mybankers bankundersøgelse 2018

Besvarelser til Mybanker bankundersøgelse blev indsamlet i perioden ultimo februar 2018 til primo april 2018, hvor bankkunder er blevet bedt om at svare på spørgsmål om deres bank. Analysen er baseret på 3052 besvarelser, som blev indsamlet gennem Mybankers sociale mediekanaler og abonnenter af Mybankers nyhedsbrev. Ved analyse af individuelle bankers performance har vi ekskluderet alle banker med færre end 30 besvarelser, hvorfor kun 19 banker fremgår i denne del af analysen.

I løbet af foråret 2018 publicerer Mybanker en række artikler på baggrund af resultaterne af bankundersøgelsen.

Nøgleord

Kontakter

Ulrik Marschall, kommunikationschef, Mybanker
e: um@mybanker.dk
m: 44221313

Links

Information om Mybanker A/S

Mybanker A/S
Folke Bernadottes Allé 5, 2. sal
2100 København Ø

70 20 72 32https://www.mybanker.dk/

Om Mybanker

Mybankerhjælper dig som forbruger med at lade bankerne slås om at få dig som kunde. Det har vi gjort siden år 2000. Hvis du indtaster egne oplysninger på bankindlån, bankudlån eller realkredit, udregner Mybanker, om der er andre pengeinstitutter henholdsvis realkreditinstitutter, der kan give dig bedre forhold end dem, du har i dag. Samtidig hjælper Mybanker med at formulere de spørgsmål, du kan/skal stille for at forhandle bedre priser.

Det er ikke svært at skifte pengeinstitut eller finansieringsselskab, heller ikke selvom det ligger i den modsatte ende af landet. Men det kan være svært at overskue, hvor det er bedst at være kunde. Derfor er det en god investering at bruge lidt tid på at indtaste oplysninger og finde frem til, om du får en fair behandling dér, hvor du er kunde nu.

Mybanker holder sig løbende orienteret omkring gebyrer og rentesatser for de enkelte pengeinstitutter og finansieringsselskaber i Danmark. Mange oplever, at det er blevet dyrt at være kunde, netop fordi mange pengeinstitutter henholdsvis finansieringsselskaber har en nogenlunde ensartet gebyr- og rentepolitik. Men det er faktisk muligt at finde pengeinstitutter og finansieringsselskaber, hvor det er gebyrfrit at være kunde, og rentesatser varierer mere, end du tror.

Mybanker tjener penge ved at modtage henvisningsprovision fra banker repræsenteret på vores hjemmeside. Mybanker modtager derudover provision fra de pengeinstitutter, som prissammenlignes på vores Skift Bank tjeneste. Provisionen modtages, når en bruger af Skift Bank tjenesten vælger, at foretage et bankskifte gennem Mybanker. Provisionen bliver beregnet på baggrund af den ind- og udlånsvolume, som brugeren angiver i Skift Bank tjenestens udbudsformular.

Følg pressemeddelelser fra Mybanker A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mybanker A/S

Ny CEO: Marlene Nørgaard Carolus til Mybanker12.12.2018 10:00:43 CETPressemeddelelse

Mybanker skal fremover skaffe endnu flere danske bankkunder de bedst mulige vilkår i banken - inklusive tryghed ved en god rådgivning, attraktive rentesatser og lave gebyrer. Samtidig skal Mybanker fortsat være en væsentlig og synlig aktør i offentligheden og den finansielle sektor. Derfor tiltræder Marlene Nørgaard som ny administrerende direktør i Mybanker den 1. januar 2019. Hun har bestridt ledende stillinger i den finansielle sektor i en årrække, senest som global chef for private banking i Danske Bank.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum