Deloitte

Skiferie med jobbet kan let ende med en opkrævning fra SKAT

Del

Arbejdsgiverbetalte rejser er en gråzone, når det gælder skat

Richardt Tabori Kraft
Richardt Tabori Kraft

København, 4. februar 2016

I disse uger drager en lang række danskere på skitur med deres job. Typisk kombineres turen med teambuilding, faglige indslag og sociale aktiviteter. Arbejdsgiverne gør det i en god mening, og medarbejderne vil selvsagt gerne afsted. Alligevel ender mange hvert år i en økonomisk klemme, når det efterfølgende bliver tid til at opkræve skat.

- Som hovedregel gælder, at man altid skal betale skat, hvis en rejse ikke kan begrundes erhvervsmæssigt. Det betyder, at rejsen skal have direkte sammenhæng med virksomhedens indkomstskabende aktiviteter. Har den ikke det, bliver man beskattet af markedsværdien. Det kommer hvert år som en overraskelse for mange, siger partner i Deloitte Richardt Tabori Kraft, der er ekspert i personalegoder og personskat.

Særligt skiferier er svære at begrunde erhvervsmæssigt, selv hvis de er af kortere varighed.

- Mange tror, at man bare kan sende medarbejderne et par dage på ski og så krydre turen med lidt teambuilding. Den går altså ikke. Selv hvis hovedsigtet er at bringe medarbejderne tættere sammen, skal turen stadig have et erhvervsmæssigt sigte. I praksis vil man derfor med stor sandsynlighed ende med at skulle betale skat.

I det hele taget er det svært at finde en erhvervsmæssig begrundelse for rejser til turistdestinationer, mener Richardt Tabori Kraft:

- Som hovedregel kan rejser til turistdestinationer i udlandet sjældent begrundes erhvervsmæssigt. Dog beror det altid på en konkret vurdering, herunder omfang, varighed og udgiftsniveau samt ikke mindst det faglige program, man har lagt.

Har man samtidig sin ægtefælle med på arbejdsgiverens regning, kan man være næsten 100 pct. sikker på, at han eller hun skal betale skat.

- Kun i meget sjældne tilfælde vil ægtefællers rejser være skattefri. I så fald skal der være en helt tydelig erhvervsmæssig begrundelse. Det er der næsten aldrig. Det er altså ikke nok, at man bare vil sætte blus på romantikken.

Er man på rejse med sit job, og er der både en privat og forretningsmæssigt del, kan rejsen efter en konkret vurdering deles op i en hhv. skattepligtig og skattefri del.

Nøgleord

Kontakter

Richardt Tabori Kraft
Tlf. +45 29 61 73 93
rtkraft@deloitte.dk

Billeder

Richardt Tabori Kraft
Richardt Tabori Kraft
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html
Richardt Tabori Kraft er partner i Deloitte og ekspert i personskat. Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum