Deloitte

Skiferie i firmabil? Her er reglerne, du skal kende

Del

Der kan være tusindvis af kroner at spare, hvis du tager firmabilen til pisterne

Niels Sonne
Niels Sonne

København, 13. februar 2017

Slalom eller langrend? Alperne eller de norske fjelde? Der er mange valg at træffe, når skiferien skal planlægges, men ét er sikkert: Der kan være penge at spare, hvis man tager firmabilen. Skatteekspert i Deloitte, Niels Sonne, guider igennem regeljunglen.

- Allerførst er det vigtigt at slå fast, at beskatning af fri firmabil er en såkaldt rådighedsbeskatning, som er uafhængig af den faktiske anvendelse. Det betyder, at beskatningen er ens, uanset hvor meget man kører privat, og uanset om man kører på danske veje eller tager en tur op ad fjeldet, siger Niels Sonne.

Ifølge Niels Sonne omfatter beskatning af firmabil samtidig alle driftsmæssige udgifter ved brug af bilen. Det betyder, at ens arbejdsgiver kan dække disse udgifter, uden at man som medarbejder skal beskattes yderligere.

- De såkaldte ’ordinære driftsudgifter’ gælder alt fra forsikring, reparationer, ejerafgift og vedligeholdelse til benzin, olie, sprinklervæske og vask.

- Såfremt man får disse udgifter dækket af sin arbejdsgiver – også når man kører udlandet – skal man altså ikke betale yderligere skat, siger Niels Sonne.

Reglerne gælder også, hvis man selv har lagt ud og efterfølgende afleverer kvitteringerne. Men arbejdsgiveren skal naturligvis sige ja, påpeger Niels Sonne:

- Har man selv afholdt ordinære driftsudgifter til firmabilen, fx benzinkøb i udlandet, kan man efterfølgende få det refunderet af ens arbejdsgiver uden skattemæssige konsekvenser. Det kræver blot, at man afleverer sine kvitteringer og får dem dækket som udlæg efter regning.

Selv hvis ens arbejdsgiver ikke vil dække benzinkøb i udlandet, er der faktisk penge at spare:

- I det tilfælde skal man blot aflevere kvitteringerne for fx benzinkøb og bede ens arbejdsgiver om at anse dem som en egenbetaling. Derved kan arbejdsgiveren modregne beløbet i bilens skattepligtige værdi, således at man stadig får fuldt fradrag for udgifterne, siger Niels Sonne.

Derimod kan man ikke undgå at betale skat, hvis ens arbejdsgiver dækker udgifter til eksempelvis parkering og færge eller afgifter til motorveje og broer.

- Den slags udgifter er ikke indeholdt i den skattepligtige værdi og derfor ikke en del af den almindelige, løbende beskatning. Hvis ens arbejdsgiver dækker sådanne udgifter i forbindelse med privat kørsel eller ferie, er der altså tale om et personalegode, som skal beskattes, siger Niels Sonne.

Mere end 200.000 danskere har mulighed for at få firmabil via deres job.

Nøgleord

Kontakter

Niels Sonne
Tlf. +45 23 31 31 71
nsonne@deloitte.dk

Billeder

Niels Sonne
Niels Sonne
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Niels Sonne er statsautoriseret revisor i Deloitte og ekspert i personskat.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk 

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum