Guldborgsund Kommune

Skide godt, Egon!

Del

Turismepuljen har bevilliget 50.000 kr. til opførsel af en ny sidebygning til Det Gule Palæ i Gedser. Det er Olsen Banden Fanklub DK der har søgt og modtaget bevillingen, og de håber den nye tilbygning vil bidrage til at Det Gule Palæ forsat vil være et trækplaster på Sydfalster. Tilbygningen vil stå færdig i sensommeren 2022.

Det Gule Palæ ved Gedser Remise. Foto: Olsen Banden Fanklub DK
Det Gule Palæ ved Gedser Remise. Foto: Olsen Banden Fanklub DK

Den nye tilbygning vil blive genskabt efter arkitekten Heinrick Wenchs tegninger fra start 1900-tallet, så den vil ligne den historiske og ikoniske bygning der er kendt fra filmene. Indeni bliver den nye bygning dog langt fra gammeldags. Her vil være alt fra café, garderobe, multisal mv. Det Gule Palæ vil fremover blive et samlingspunk for både foredrag, musik, udstillinger, undervisninger og andre kulturelle arrangementer.

”Vi er i Olsen Banden Fanklub DK utrolig taknemmelige for, at Guldborgsund Kommune bakker op omkring projektet med sidebygningen til tårnet fra Det Gule Palæ. Denne bevilling er afgørende for, at et projekt af denne større kan blive en realitet. Nu håber vi at kunne søge om de resterende midler hos én eller flere fonde, der ser det samme potentiale i projektet, som vi gør” siger Rune Holm Clausen, formand for Olsen Banden Fanklub DK.

Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse, udtaler: ”For mig er det vigtigt at vi fortsat understøtter og prioriterer de mange ildsjæle og ideer, der udspringer fra Gedser. Gedser Remise og Det Gule Palæ er et sted der omfavner både en bid af den danske jernbanehistorie, men også en folkekær filmskat fra en af Danmarks mest berømte kriminalkomedier. Med den nye tilbygning er der tilføjet endnu en mulighed, da det fremover også vil være et sted, der kan huse kulturelle arrangementer, og jeg glæder mig til at følge genopbygningen og det færdige resultat”.

Det er planen at Det Gule Palæ vil stå færdig med sidebygningen i sensommeren 2022, præcis som det stod oprindeligt på DSB’s baneterræn i København.

Nøgleord

Kontakter

Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget. Mobil: 25 18 18 13

Rune Holm Clausen, formand, Olsen banden Fanklub DK. Mobil: 40 68 42 61

Billeder

Det Gule Palæ ved Gedser Remise. Foto: Olsen Banden Fanklub DK
Det Gule Palæ ved Gedser Remise. Foto: Olsen Banden Fanklub DK
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Jobcenteret i Guldborgsund Kommune sætter turbo på indsatsen over for turistvirksomheder9.6.2021 05:54:30 CEST | Pressemeddelelse

Sommersæsonen er kun lige startet, men manglen på arbejdskraft til turistområdet har allerede lydt længe. Stort set alt er booket hen over sommeren, så der bliver travlt med at lange is og sodavand over disken, og det kræver ekstra mandskab, der i øjeblikket er svært at få fat i. Nu laver jobcenteret i Guldborgsund Kommune en ekstra indsats, der skal imødekomme udfordringen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum