Danmarks Statistik

Skattetrykket for indtægter fra arbejde ligger på bundniveau

Del

Ny analyse viser, at skattetrykket for arbejds- og overførselsindkomster nu ligger på det laveste niveau i de seneste 20 år - men andre indkomstskatter trækker det generelle niveau op.

I dag udkommer DST-analysen Syv skattereformer siden 1995: Udviklingen i provenuet fra indkomstskatter, som ser på udviklingen og fordelingen af skatteprovenuet fra 1995 og frem til 2014.
’Skattetrykket for arbejds- og overførselsindkomster har de senere år ligget under niveauet i anden halvdel af 90’erne, og flugter i 2014 med bundniveauet for perioden,’ fortæller fuldmægtig Niels Madsen, der er forfatteren bag analysen.

Provenu fra topskatten er også aftagende
Analysen ser også på topskatten, og hvordan det er gået med udviklingen i satserne og provenuet for den omdiskuterede skat.
’Provenuet fra topskatten var stigende fra 1995 til 2008, hvor provenuet, med et niveau på 1,3 pct. af husholdningernes bruttoindtægt, var højest,’ fortæller Niels Madsen og fortsætter:
’Siden toppen i 2008 og frem til 2014 er provenuet faldet, og udgør nu 0,9 pct. af husholdningernes bruttoindtægt’.
I analysen fremgår det også, at antallet af danskere, der betaler topskat er blevet halveret fra 2008 til 2014.

Har du lyst til at læse analysen, kan du finde den ved at trykke her.
Har du spørgsmål til analysens og dens indhold, er du meget velkommen til at kontakte Niels Madsen på mail: nim@dst.dk eller tlf: 39 17 34 31.

Find flere DST-analyser her: www.dst.dk/analyser

Nøgleord

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum