BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Skatteregler forhindrer madspildstiltag i kantiner

Del

Madordninger på jobbet er et populært personalegode, men hvis medarbejderne skal undgå beskatning af arbejdsgiverens tilskud til ordningen, må det daglige madindkøb ikke justeres efter hvor mange, der spiser med de enkelte dage.

Ingen gider smøre en madpakke, hvis de kan blive fri for det. ”Kantineordninger er Danmarks mest populære personalegode, og af samme årsag synes antallet af forskellige madordninger på landets mange arbejdspladser at vokse år for år,” siger chefkonsulent og skatteekspert i BDO, Henning Boye Hansen.

Madordningernes popularitet skyldes ikke kun, at medarbejderne slipper for madpakken, men også at arbejdsgiveren gerne må give et pænt tilskud til ordningen, uden at dette udløser beskatning hos de ansatte. Eneste krav er som udgangspunkt, at der ikke må serveres luksusmad, og at medarbejdernes af egen lomme betaler mindst 15 kr. pr. dag. Dog 20 kr. hvis der serveres andet end postevand til maden.

Ikke uden torne

Selvom skattereglerne som udgangspunkt støtter op om de populære madordninger ved at lade arbejdsgivernes tilskud til disse være et skattefrit personalegode, så er reglerne ikke uden torne, og de kan bestemt ikke betegnes som tidssvarende.

Fx understøtter reglerne ikke ønsker om at minimere madspild. I skattemyndighedernes såkaldte juridiske vejledning på skat.dk anføres således, at virksomheden løbende skal indkøbe (producere) et fast antal kuverter, som er uafhængigt af antallet af medarbejdere, der er til stede på dagen. Der må gerne tages højde for ferieperioder, men der må ikke dagligt tages højde for et forventet antal medarbejdere, der deltager i frokosten. Dette skyldes angiveligt, at personalegodet ellers (i princippet) kan individualiseres i forhold til de medarbejdere, som er på arbejde på dagen.

En unødig restriktiv og utidssvarende praksis mener chefkonsulent og skatteekspert i BDO, Henning Boye Hansen: "I en tid, hvor der tales meget om behovet for at reducere en hver form for madspild, bør det være naturligt, at også skattemyndighederne bidrager til det gode formål ved at justere praksis," udtaler Henning Boye Hansen og tilføjer: "I cateringbranchen er der jo for længst udviklet apps, der giver virksomhederne mulighed for dagligt at justere antallet af kuverter. Det reducerer virksomhedernes omkostninger og modvirker madspild, men hvis muligheden udnyttes, kan det skabe et skatteproblem, og sådan bør det selvfølgelig ikke være," slutter Henning Boye Hansen fra BDO.

Nøgleord

Kontakter

Information om BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab
BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab
Kystvejen 29
8000 Aarhus C

89 30 78 00https://www.bdo.dk/

Følg pressemeddelelser fra BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

BDO etablerer Danmarks største og førende afdeling for toldrådgivning – Toldkonsulenterne I/S bliver en del af BDO23.10.2019 08:35:03 CESTPressemeddelelse

Rådgivningsvirksomheden Toldkonsulenterne I/S bliver pr. 1. januar 2020 lagt sammen med det landsdækkende rådgivnings- og revisionshus BDO. Det sker som følge af, at begge virksomheder ser et stort potentiale i at forene rådgivningskræfterne på toldområdet. Sammenlægningen betyder samtidig, at BDO’s toldafdeling bliver Danmarks største og førende inden for toldrådgivning.

SMV’erne viser fremgang såvel i omsætning som i overskud for tredje år i træk4.7.2019 11:04:32 CESTPressemeddelelse

Årets SMV Barometer, der er én af de mest omfattende analyser af mindre og mellemstore erhvervsvirksomheder i Danmark, viser, at SMV’erne i gennemsnit hævede deres omsætning med 3,2 % i 2018. Det er lidt mindre end i 2017, hvor omsætningen voksede med 5,6 %, men stigningen er helt på linje med, hvad landets største virksomheder præsterede i 2018. SMV’ernes overskud – forstået som deres resultat af primær drift – steg i 2018 i gennemsnit med 4,0 %. Det er også lidt lavere end året før, hvor den primære drift steg med 6,7 %, hvilket stadig er rigtig pænt. Ser vi på perioden 2015 til 2018 har SMV’erne hævet omsætningen med 15 %. I samme periode er overskuddet steget med imponerende 20,5 %.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum