Danmarks Statistik

Skattenedsættelse til boligejere får størst betydning i hovedstadsområdet

Del

Flest i hovedstadsområdet vil få gavn af Regeringens forslag om at sænke ejendomsværdiskatten på de dyreste boliger, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er samtidig i København, Gentofte og Frederiksberg, at det samlede boligskattetryk er lavest.

Forhandlingerne om et nyt ejendomsskattesystem begyndte i dag på Christiansborg.

Regeringen lægger op til, at man dropper den progressive beskatning af boligen, hvor ejendommes værdi over tre millioner kroner bliver beskattet hårdere end resten af deres værdi.

Danmarks Statistik har for nylig lavet en analyse af boligskattetrykket, der ser både på ejendomsskatten, som nu er til forhandling, og grundskylden, som betales til kommunerne. Analysen viser, at det samlede boligskattetryk er lavest i København og Gentofte, og i ø-kommunerne Læsø, Samsø og Langeland, samt i Thisted, Skive og Vesthimmerland.

Regeringen lægger op til at sætte skatten ned for de dyreste boliger, som ifølge Danmarks Statistiks tal for gennemsnitspriser for boliger er koncentreret omkring de store byer. I Gentofte nord for København var markedsværdien på en bolig i gennemsnit 5,1 mio. kr. i 2014, mens boligerne i Lolland Kommune stod til i gennemsnit 640.000 kr.

Danmarks Statistik offentliggør i øvrigt nye tal for ejendomspriser onsdag morgen kl. 9:00.

Nøgleord

Kontakter

Laust Hvas Mortensen: 39 17 32 18

Billeder

Den gennemsnitlige markedsværdi for boliger i kommunerne.
Den gennemsnitlige markedsværdi for boliger i kommunerne.
Download
Det gennemsnitlige samlede boligskattetryk i kommunerne.
Det gennemsnitlige samlede boligskattetryk i kommunerne.
Download

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum