Deloitte

Skatteekspert om dårlig skattemoral: Sidste chance for at rydde op på eget initiativ

Del

Købet af Panama-papirerne er blot første skridt i kampen mod skattely. I 2017 vil en lang række OECD-lande udveksle skatteinformationer. Sidste chance for at stå frem.

Richardt Tabori Kraft
Richardt Tabori Kraft

København, 8. september 2016

Skat har netop meddelt, at man vil købe de såkaldte Panama Papers og dermed udstille de borgere, der har gemt penge eller selskaber i ly af skattemyndighedernes kontrol. Papirerne er dog kun første skridt på vejen til at komme skattely til livs. Allerede fra næste år begynder danske banker og finansielle institutioner at udveksle informationer om midler og formuer i udlandet vedrørende indkomståret 2016. Sidste chance for at rydde op på eget initiativ, hvis man har ondt i skattemoralen, påpeger ekspert.

- Mere end 80 lande, heriblandt Danmark, har skrevet under på den såkaldte CAA-aftale om automatisk udveksling af oplysninger om investeringsindkomst. Dermed skal danske banker og andre finansielle institutioner fremover rapportere til SKAT, når de håndterer finansielle konti med ejere, der bor uden for Danmark, siger skatteekspert i Deloitte Richardt Tabori Kraft.

Oplysningerne udveksles efterfølgende mellem SKAT og skattemyndighederne i det pågældende land. Tilsvarende modtager SKAT oplysninger fra en lang række lande om danskere, der har midler eller formue i udlandet.

- Som det ser ud lige nu, er 54 lande klar til at udveksle informationer i 2017. Yderligere 28 lande kommer til i 2018. Her er altså tale om en aftale med bred forankring i det internationale samfund. Den er starten på enden på skattely, siger Richardt Tabori Kraft.

Ikke blot har de vestlige lande tilsluttet sig aftalen. Også mere eksotiske destinationer er kommet ombord.

- Det interessante er, at territorier som Liechtenstein, Luxembourg, Gibraltar og de Britiske Jomfruøer begynder at udveksle informationer allerede fra 2017. I 2018 kommer også Andorra, Monaco, Panama og Schweiz til. Fremover kommer vi altså til at se en helt anden åbenhed på den globale skattescene, end det er tilfældet i dag, siger Richardt Tabori Kraft.

Ifølge skatteeksperten har USA allerede indført tilsvarende regler. Alligevel har det taget mange år at få den globale aftale på plads i OECD:

- Det er klart, at man ikke bare kan trykke på en knap, og så er alting gået i orden. Den slags aftaler tager mange år at forhandle hjem, da der er tale om gennemgribende ændringer i det internationale skattelandskab. Derfor er det også glædeligt, at det endelig ser ud til at lykkes. Det er et stort skridt i den rigtige retning.

For de danskere, der måtte have ”glemt” at fortælle om deres formue i udlandet, er det derfor også sidste chance for selv at tage initiativ til at rydde op. Alternativt vil der sandsynligvis komme en henvendelse fra SKAT inden for en kort årrække, når oplysningerne er bearbejdet.

- Selv om udvekslingen først begynder i 2017 vedrører den også 2016, altså dette indkomstår. Har man dårlig samvittighed, er det altså nu, man skal stå frem, hvis man ikke vil vente på henvendelsen fra SKAT, siger Richardt Tabori Kraft.

Nøgleord

Kontakter

Richardt Tabori Kraft
Tlf. +45 29 61 73 93
rtkraft@deloitte.dk

Billeder

Richardt Tabori Kraft
Richardt Tabori Kraft
Download
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Richardt Tabori Kraft er partner i Deloitte og ekspert i personskat.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum