DI Sønderjylland

Skånsom håndtering af sengeliggende patienter giver initiativpris

Del

Verdens eneste fuldautomatiske vendelagen blev opfundet for godt 30 år siden. I dag har virksomheden bag videreudviklet produktet og føjet nye til med stor succes og vækst. Det giver nu DI’s Initiativpris 2017 til Vendlet ApS.

Et fuldautomatisk vendelagen gør det muligt at vende svagelige patienter i deres senge nemt og enkelt. Patienternes lagen flytter dem simpelthen fra en stilling til en anden i sengen så skånsomt som muligt. Det sparer ikke kun penge. Produktet er også mere skånsomt over for både patienterne og personalet.

Virksomhedens grundlægger, Christian Buus, havde en handicappet datter, som blev passet i hjemmet i Aalborg. Efterhånden som datteren blev større, kunne Christians kone ikke længere holde til at vende datteren i sengen. Han opfandt derfor det første VENDLET-system.

Siden overtog fysioterapeuten Peter Maindal firmaet i 2010 og flyttede det til Aabenraa. Og fra 2011 er det gået stærkt for virksomheden. Fra fire medarbejdere er der nu 23, vognparken tæller i dag 12 biler, og blandt en række af nye produkter lancerede virksomheden sidste år en ny madras til sengeliggende ældre og patienter.

Det er med andre ord en virksomhed med succes, der tirsdag den 3. oktober hædres med DI Sønderjyllands Initiativpris 2017. Prisen bliver overrakt kl. 12 hos Vendlet ApS, Egelund 33 i Aabenraa.

- Det er en pris, vi er ganske stolte af. Vores vækst er drevet af ønsket om at være med til at gøre en forskel ved at skabe overskud til bedre omsorg. Vi kan se et kæmpe behov for udvikling i pleje- og sundhedssektoren, siger adm. direktør Peter Maindal fra Vendlet.

Han peger på, at der bliver et større behov i takt med, at der bliver flere ældre.

- Samtidig bliver der færre unge til gennem skatter og afgifter at betale regningen. Så det offentlige skal løse flere opgaver til færre penge uden at gå på kompromis på kvaliteten, siger Peter Maindal. Han forudser derfor en fortsat markant vækst for virksomheden med dens produkter og løsninger.

Virksomheden oplever en markant vækst både på det danske marked og på de udenlandske markeder. Og for formanden for DI Sønderjylland er der ingen tvivl om, at der løbende bliver mere behov for pleje og omsorg i fremtiden.

- Derfor er det flot, at vi har en virksomhed i vores område, som leverer nogle af de helt rigtige løsninger på de udfordringer, der i stigende grad bliver i plejesektoren. Det er velfortjent, at Vendlet får prisen i år, siger Erling Duus, formand for DI Sønderjylland.

Også kommunens borgmester er stolt og glad for, at DI Sønderjyllands Initiativpris i år går til en Aabenraa-virksomhed.

- Vi som kommune ser gerne en udvikling og markedsmodning af fremtidens velfærdsteknologiske løsninger, som skaber kvalitet, værdi og vækst. Det er Vendlet her et rigtig godt eksempel på, som også er med til at holde fast i Aabenraa som en driftig kommune, siger borgmester Thomas Andresen.

Med DI Sønderjylland Initiativpris 2017 er Vendlet ApS en af i alt 18 kandidater til DI’s nationale initiativpris, som uddeles på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder i 2018.

                                       Kom til den lokale prisoverrækkelse: 
                                        Tirsdag den 3. oktober 2017 kl. 12.00
                                      hos Vendlet ApS, Egelund 33 i Aabenraa

Fakta om Initiativpris 2017

DI Sønderjylland overrækker hvert år sin initiativpris. Formålet med initiativprisen er at hædre virkelyst, kreativitet og skabertrang hos en mindre virksomhed i medlemskredsen. Kriterier for prisen er:

  • Virksomheden må ikke have over 100 ansatte i det år, hvor prisen uddeles. Hvis virksomheden evt. er i koncernsamarbejde med andre virksomheder, må det samlede antal ansatte maksimalt være 300
  • Virksomheden skal gennem særligt initiativ og virkelyst inden for afsætning, teknologi, uddannelse eller andre områder gennem en kortere årrække have skabt grundlag for vækst
  • Der vil også blive lagt vægt på udviklingen i nøgletal, eksempelvis omsætningen (bruttoavancen), årets resultat, egenkapitalen og/eller antal ansatte de seneste år.

I 2017 er et særligt kriterium desuden, at virksomheden har udvist en særlig vilje og strategisk evne til at lede medarbejdere og forretningen mod nye mål.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere information kontakt konsulent i DI Sønderjylland, Gordon Trier Holm, på tlf.: 2949 4606 og mail: gth@di.dk eller pressekoordinator i DI, Helen Jensen, på tlf. 2124 4702.

Billeder

Information om DI Sønderjylland

DI Sønderjylland
DI SønderjyllandFor yderligere information om DI Sønderjylland:

Konsulent Gordon Trier Holm
Mail: gth@di.dk
Tlf. 3377 3986
Mobil: 2949 4606

Chefsekretær Lissen S. Bundgaard
Mail: lsb@di.dk
Tlf. 3377 3702

Følg pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

Sønderborg fortsætter en solid fremgang som erhvervsvenlig kommune3.9.2018 21:30pressemeddelelse

Sønderborg rykker i år 18 pladser frem til en samlet placering på en 42. plads i DI's undersøgelsen af Danmarks kommuners erhvervsklima, Lokalt Erhvervsklima 2018. Dermed lægger kommunen stadig større afstand til en tidligere bundplacering. Især er virksomhederne blevet særligt godt tilfredse med kvaliteten af de kommunale veje og kommunens indsats for at sikre bredbånd og mobildækning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum