DI Østjylland

Skanderborg og Favrskov er Østjyllands erhvervsdukse

Del

Noget af Danmarks allerbedste erhvervsklima finder man i det østjyske, hvor Skanderborg og Favrskov kommuner viser vejen med placeringer som henholdsvis nr. 9 og nr. 10 ud af 93 i DI’s årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden på tværs af landet, Lokalt Erhvervsklima.

Favrskov fortsætter de senere års generelle optur og er nu tilbage i top-10 blandt landets kommuner i den samlede måling af erhvervsvenligheden. Her har de ligget i syv af de ni år, undersøgelsen har fundet sted. Skanderborg går en enkelt plads tilbage, men er stadig i top-10, hvor kommunen har ligget seks gange. Og det vækker begejstring hos den regionale formand.

- Vi bor jo i et smørhul her i Østjylland med stor aktivitet og mange muligheder. Derfor er jeg glad for de særligt gode rammer, virksomhederne oplever i Skanderborg og Favrskov. Det er flot gået, og det vidner om den vedvarende og stærke indsats, som kommunerne lægger for dagen, og som er med til at skabe et blomstrende erhvervsklima, siger Anders Strange, formand i DI Østjylland.

I Skanderborg er det især kommunens indsats for at tiltrække nye borgere og virksomheder, der trækker op. Og virksomhederne bekræfter, at der er noget godt at flytte til: Mere end 8 ud af 10 virksomheder vil anbefale andre virksomheder at etablere sig kommunen. Sammen med den kommunale sagsbehandling og kommunens indsats for at finde kvalificerede medarbejdere til virksomhederne er det med til at holde Skanderborg på en flot placering.

- Det er godt, at der bliver arbejdet målrettet på at tiltrække nye borgere til området. Men det er vigtigt, at kommunen har et vedvarende fokus på netop dette, for der er virkelig mangel på dygtige medarbejdere i virksomhederne. Hver 10. virksomhed har mistet ordrer, fordi de ikke kan få de medarbejdere, de har brug for, og det hæmmer fremgangen i vores område, siger DI’s regionale formand.

Han fremhæver også vigtigheden af, at der fortsat bliver gjort en indsats for at forbedre infrastrukturen.

- E45 er jo godt i gang med at blive udvidet, hvilket uden tvivl vil blive hilst velkomment af områdets virksomheder. Men jeg tolker også virksomhedernes svar i Lokalt Erhvervsklima sådan, at det ikke er gjort med det, og at der fortsat skal være tryk på at fortsætte udvidelsen sydover mod Horsens, siger den regionale DI-formand.

Nabokommunen Favrskov har i mange år ligget solidt i top-10, og efter de to seneste år at have været ude af det fine selskab, er kommunen nu tilbage. At kommunen har kæmpet sig tilbage på en samlet 10. plads og en første plads på arbejdsmarkedsområdet imponerer Anders Strange.

- Jeg ved, at de i Favrskov har været meget frustrerede over deres placering de seneste par år, men det er tydeligt, at de virkelig har bidt tænderne sammen og bl.a. fået omorganiseret deres erhvervsråd og arbejdsmarkedsafdeling. På den måde har de kunnet forbedre den løbende kontakt med erhvervslivet, og det belønner virksomhederne, siger DI’s Anders Strange.

Favrskov bliver i år kåret til Danmarksmester i kategorien arbejdskraft, som bl.a. rummer virksomhedernes vurdering af deres muligheder for at få fingre i de medarbejdere, de har brug for. Adgangen til dygtige medarbejdere er afgørende for virksomhedernes muligheder for vækst og udvikling, og her er det altså Favrskov, der har den gule førertrøje på blandt alle landets kommuner.

- Favrskov har i flere år ligget helt i top på arbejdsmarkedsområdet. Virksomhederne i kommunen er ovenud tilfredse med deres muligheder for at skaffe dygtige medarbejdere, og det er flot og velfortjent, at kommunen nu kan kalde sig Danmarksmester på arbejdskraft, fortæller DI Østjyllands formand, Anders Strange.

Også i DI Østjyllands to øvrige kommuner, Aarhus og Syddjurs, er der fremgang, og selvom bevægelsen foregår i den modsatte ende af den samlede rangliste, er der ifølge regionalforeningen grund til at være optimistisk. Aarhus går i år otte pladser frem til en 77. plads.

- Aarhus er inde i en positiv udvikling på mange områder. Arbejdsstyrken er meget veluddannet, der bliver registreret mange nye virksomheder, og der er fremgang i antallet af nye borgere, der vælger at flytte til Aarhus. Men spørger man virksomhederne, så kniber det især med trafikforholdene i byen og sagsbehandlingen på kommunekontoret, siger Anders Strange

- De mange køer på vejene i og omkring Aarhus giver stadig virksomhederne store udfordringer, når deres medarbejdere skal til og fra arbejde, når kunder og leverandører skal på besøg, og når de skal have varer ind og ud af byen. Der har været og er stadig mange byggeprojekter, og flere er på vej – forhåbentlig også snart en Marselistunnel. Så kommunen skal fortsat huske at tage virksomhedernes bekymringer om bl.a. infrastrukturen alvorligt, siger DI Østjyllands formand Anders Strange.

Som rosinen i pølseenden har Syddjurs Kommune altid haft det svært i Lokalt Erhvervsklimaundersøgelsen, og i år er ingen undtagelse. Syddjurs går godt nok en enkelt plads frem, men er fortsat den lavest placerede kommune i DI Østjyllands område. I år er kommunen nr. 87, og der er en række lyspunkter, som er værd at hæfte sig ved. Blandt andet på uddannelsesområdet er der en pæn tilfredshed med folkeskolernes samarbejde med virksomhederne, samtidig med at arbejdsstyrken er præget af veluddannede. Og vigtigst af alt er der en velvillighed fra virksomhedernes side til i samarbejde at skabe bedre erhvervsvilkår.

- Vi hører, at virksomhederne gerne vil bidrage til, at Syddjurs bliver en rigtig god erhvervskommune. De vil gerne involveres noget mere, både i forhold til kommunen og i netværk med hinanden. Det tyder på, at virksomhederne i højere grad kan blive gode medspillere i kommunens udvikling. Jeg vil gerne opfordre kommunen til at tage imod ”tilbuddet”, så vi kan få løftet erhvervsvenligheden i Syddjurs, siger formand for DI Østjylland, Anders Strange.

Se alle resultater på di.dk/le18 - her kan du sammenligne kommuner og se placeringer i alle kategorierne i DI’s Lokalt Erhvervsklima 2018

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2018

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2018, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er niende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

  • Knap 7.700 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer i alt 350.000 arbejdspladser, hvilket svarer til knap 20 pct. af den private beskæftigelse.

  • Her i 2018 er undersøgelsen udvidet med enkelte nye spørgsmål og flere nye statistiske indikatorer. Undersøgelsen giver derfor et endnu mere nøjagtigt billede af kommunernes erhvervsvenlighed. Det betyder dog, at sammenligning med placeringer i tidligere år skal tages med et mindre forbehold.

  • Som noget nyt er resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer også opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.

  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent i DI Michael Jul-Nørup Pedersen, mjnp@di.dk, tlf: 2924 7009 eller pressekoordinator Jonas Forup Stubkjær, jofs@di.dk, tlf: 2830 1544

Billeder

Information om DI Østjylland

DI Østjylland
DI ØstjyllandFor yderligere information om DI Østjylland:

Chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen
Mail: mjnp@di.dk
Tlf. 3377 4588
Mobil: 2924 7009

Koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Østjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Østjylland

Medaljefonden har kåret: Korrespondent med stort K20.5.2019 16:31:12 CESTPressemeddelelse

Han har sit ophav her fra Smilets By – Aarhus. Men meget af det, han har beskæftiget sig med i sit særlige håndværk, trækker ikke altid på smilebåndet. For med sit job som korrespondent for TV 2 har han været tæt på krig og ødelæggelse oftest i et af verdens mange brændpunkter. Årets æreshåndværker er Rasmus Tantholdt, som 16. maj blev kåret på Medaljefondens dag som Årets Æreshåndværker 2019.

Østjysk it-komet digitaliserer Danmark – og vinder årets Initiativpris14.11.2018 10:00:00 CETPressemeddelelse

Tiden, hvor vi udelukkende handlede i butikken nede ad gaden, er for længst forbi. Vores indkøb har over de seneste par årtier gennemgået en rivende udvikling, drevet af digitaliseringen, og både borgere og virksomheder handler i dag i stadig videre udstrækning på nettet. It-virksomheden Vertica med kontorer i Aarhus og København har siden årtusindeskiftet udviklet prisvindende e-handelsløsninger til nogle af de virksomheder, der har valgt at digitalisere deres salg. Og nu kan Vertica stille endnu en pris op på den virtuelle kaminhylde – de er nemlig årets vindere af Dansk Industris Initiativpris i Østjylland. - På 17 år har Vertica udviklet sig til en virksomhed med 90 medarbejdere, vækst i de seneste år på 20-25 pct. og med forventning om endnu flottere resultat i år. Det hænger selvfølgelig tæt sammen med, at virksomheden gennem årene har været med til at udvikle e-handelsløsninger, som giver deres kunder markedsmæssige fordele. Blandt andet ved hurtigere og bedre at hjælpe slutbrug

Aarhus rykker frem i feltet til Danmarksmesterskabet i erhvervsvenlighed3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Aarhus Kommune får sit bedste resultat i fire år i DI´s årlige måling af erhvervsvenligheden på tværs af landet, Lokalt erhvervsklima. Det bliver i år til placering som nr. 77 ud af de 93 kommuner, der er målt på, hvilket er en fremgang på otte pladser. - Sidste år fik Aarhus sin dårligste placering i Lokalt Erhvervsklima nogensinde, så det er glædeligt og også fortjent, at Aarhus nu er på vej op igen, siger Anders Strange, som er formand for DI Østjylland. - Aarhus er inde i en positiv udvikling på mange områder. Arbejdsstyrken er meget veluddannet, der bliver registreret mange nye virksomheder, og der er fremgang i antallet af nye borgere, der vælger at flytte til Aarhus. På alle tre områder kan man slå op i statistikken og se, at Aarhus her ligger lunt i top-10 på landsplan, og det bekræfter indtrykket af, at der er gode muligheder for udvikling og vækst i kommunen, siger den regionale DI-formand. Formanden er stolt over at drive virksomhed i en vækstkommune af Aarhus´ kaliber, hvor

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum