Danske Vandværker

Skal forsyningssektoren kommercialiseres?

Del

Dansk forsyningspolitik står ved en skillevej – regeringen nedkom sidste år med en strategi, der reelt vil kommercialisere sektoren og ændre en lang tradition for lokal styring og medbestemmelse. Sagt på en anden måde er vi på vej bort fra den model, hvor borgerne selv ejer de virksomheder, som sørger for, at der er vand og varme i de danske hjem.

Men er det klogt at kommercialisere forsyningssektoren? Og er det så dårlig en ide med kommunalt- og forbrugerejede forsyningsvirksomheder, sådan som regeringen og en rapport fra McKinsey antyder? Kort sagt - skal forsyningerne være på borgernes hænder, eller skal sektoren kommercialiseres?

Det er blandt de spørgsmål som Dansk Fjernvarme, Middelgrundens Vindmøllelaug, Kooperationen og Danske Vandværker tager op på en konference på Christiansborg 14. marts. På konferencen deltager også repræsentanter fra organisationer, eksperter, tænketanke og politikere med pulsen på forsyningsområdet.

Direktør i Danske Vandværker, Allan Weirup, som både er indlægsholder og debattør på konferencen, siger:

”Vi stiller store spørgsmålstegn ved regeringens nye strategi for forsyningsområdet og tror ikke på, at den vil give forbrugerne bedre og billigere forsyning. Vi har en ganske unik model her til lands, og forsyningsområdet er en af hjørnestenene i vores samfund og meget vigtig i danskernes dagligdag. I sektoren arbejder vi konstant for at sikre lavere priser, grøn omstilling og lokale arbejdspladser”.

Deltagelse er gratis, og du skal melde dig til senest 10. marts. Meld dig til her 

Afbud: Ved manglende afbud på e-mail kontakt@kooperationen.dk vil man blive opkrævet 500 kroner.

Spørgsmål? – kontakt pressemedarbejder i Danske Vandværker, Dorthe G. Rasmussen, dr@danskevv.dk mobil 2670 7106.

Nøgleord

Kontakter

Allan Weirup, direktør
Mobil 40 20 92 42

Dorthe G. Rasmussen, pressemedarbejder
Mobil 2670 7106

Information om Danske Vandværker

Danske Vandværker
Danske Vandværker
Solrød Center 22 C
2680 Solrød Strand

56 14 42 42http://www.danskevv.dk

Danske Vandværker er brancheforening for landets vandværker. Medlemsskaren tæller også vandbranchens industri og leverandører. Danske Vandværker er den eneste brancheforening, som alene koncentrerer sig om forsyning af drikkevand.

Følg pressemeddelelser fra Danske Vandværker

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Vandværker

Konference: Hvem skal eje din el, dit vand og din varme?19.3.2018 13:53pressemeddelelse

I Danmark kan de fleste af os tage lys, vand og varme i vores hjem som en givet ting. Og det kan vi fordi, vi har en helt enestående forsyningssektor, der giver os lave priser og høj forsyningssikkerhed. Kan det så egentlig ikke være lige meget, hvem der ejer vindmøllelauget, vandværket eller varmeværket? Middelgrundens Vindmøllelaug, Danske Vandværker, Dansk Fjernvarme og Kooperationen mener nej. Vi er helt overbeviste om, at ejerskab gør en stor forskel især for samfundskritiske ydelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum